Še vedno obstaja možnost, da bo moral glasbenik svoj nastop v celoti spremeniti. Foto: AP
Še vedno obstaja možnost, da bo moral glasbenik svoj nastop v celoti spremeniti. Foto: AP
Evrovizija
Ivan bo tako kot ManuElla nastopal v drugem polfinalnem večeru. Foto: Reuters

Ko je 21-letni pevec prvič predstavil zasnovo, so bili mnogi mnenja, da je vse skupaj le neokusna šala. A posnetki z vaj za polfinalni večer kažejo, da koreografija postaja resničnost.

"Nedvomno bo to odlična izkušnja," je po poročanju Independenta povedal Ivan. "Predvsem zato, ker se na odru še nikoli nisem pojavil popolnoma gol in obdan z živalmi," je dodal.

Vseeno obstaja možnost, da bo moral glasbenik svojo točko tik pred polfinalnim večerom spreminjati in prilagajati, saj so živali na evrovizijskem odru prepovedane. Stroge prepovedi glede golote sicer ni, a kot je povedal predstavnik Evrovizije Paul Jordan, to za družinsko oddajo preprosto ni primerno.

Nastop primerjajo z umetnostjo
"Ne gre za vulgarnost ali seks. Nikakor ne," je poudaril Ivan. "Želimo, da je nastop umetnost, in ne pornografija."

Ruski producent, Viktor Drobysh, ki je v preteklosti sodeloval že pri mnogih evrovizijskih uspešnicah in je vodja Ivanovega nastopa, zgodbo povezuje s francoskim kipom iz 19. stoletja.

"Menim, da bo naš nastop primerljiv z Mislecem, ki je odlična umetnina Augusta Rodina," je povedal Drobysh. "Si lahko predstavljate, da bi Mislec nosil hlače?"

Belorusija se bo predstavila v drugem polfinalnem večeru, 12. maja.