Beyonce je bila še posebej ponosna na to, da je bila po 20 letih prva ženska, ki je v glavni vlogi stala na odru Glastonburyja. Foto: YouTube
Beyonce je bila še posebej ponosna na to, da je bila po 20 letih prva ženska, ki je v glavni vlogi stala na odru Glastonburyja. Foto: YouTube

29-letnica, ki je po komentarjih na YouTubu navdušila ne le z dovršenim plesom na visokih petah in odličnim petjem, ampak tudi s svojo "ubijalsko" postavo in dolgimi nogami, je na Piramidni oder stopila nekaj pred deseto zvečer in večdesettisočglavo množico razplesala z uspešnicami, priredbami ter presenečenji, poroča NME.

Nastop je odprla s svojo največjo uspešnico Crazy In Love, med katero pa se na odru kljub govoricam ni pojavil njen mož, slavni raper Jay-Z. So pa pesem pospremili pravi ognjemeti na odru.

Nekaj odlomkov z uspešnega nastopa Beyonce na sicer bolj rockersko usmerjenem Glastonburyju smo si lahko ogledali na portalu YouTube, a so nato posnetke zaradi kršenja avtorskih pravic odstranili.
Nato je vidno ganjena pevka močno razgreto množico na enem največjih festivalov na svetu ogovorila z besedami: "Vedno sem si želela biti rockzvezdnica, danes pa smo rockzvezdniki vsi!" Preden se je prepustila prvim taktom pesmi Single Ladies (Put A Ring On It), je pozvala še: "Drevi si želim ustvariti lepe spomine in biti svobodna."

Kot presenečenje je na oder prišel britanski triphoper Tricky, ki je gostoval v pesmi Baby Boy. Po dveh pesmih z novega albuma je prišel čas za priredbe, med katerimi se je Beyonce poklonila tudi Alanis Morrissette, Eurythmicsom, Princu in Kings Of Leon.

Vrhunec večera so bile pesmi Beyoncejine nekdanje zasedbe Destiny's Child, med njimi Independent Women (Part 1), Say My Name in Bugaboo. V slednjo je bil vpleten tudi odlomek iz pevkinega dueta z Lady Gaga, pesmi Telephone.

Ko je prišla do konca s pesmima Run The World (Girls) in Halo, je žareča Beyonce zaklicala: "Dekle, ženska, mlada dama ni bila glavna zvezda tega festivala že 20 let. Zame je to zgodovinski trenutek."