Beyonce je v enem letu zaslužila 115 milijonov dolarjev. Foto: Reuters
Beyonce je v enem letu zaslužila 115 milijonov dolarjev. Foto: Reuters
Taylor Swift
Taylor Swift je v enem letu zaslužila 64 milijonov dolarjev. Foto: Reuters

Za svoje novopridobljene milijone se lahko Beyonce zahvali predvsem izjemno uspešni koncertni turneji, v enem letu je imela kar 95 nastopov. Kar nekaj je zaslužila tudi s prodajo koncertnih majic in drugih izdelkov, pa tudi s poslom za znani znamki H & M in Pepsi, dobro potezo pa je naredila tudi z objavo albuma na iTunesu konec leta 2013. Album je hitro postal eden izmed najbolje prodajanih.

Na drugem mestu najdemo Taylor Swift z zaslužkom 64 milijonov dolarjev, kar je njen največji zaslužek v karieri. Nov album 1989 je zelo dobro prodajan, v enem tednu so prodali več kot milijon albumov, poleg tega je zaščitni obraz znamk Diet Coke, Keds in CoverGirl. Seznam treh največjih zaslužkaric z letnim zaslužkom 52 milijonov dolarjev zaokrožuje Pink, v enem letu je imela 85 koncertov.

Barbadoška pevka Rihanna je v enem letu zaslužila 48 milijonov dolarjev, poleg izjemno priljubljenih skladb We Found Love in Diamonds ter sodelovanj z glasbeniki, kot so Jay-Z in Eminem, pevka odlično uporablja tudi družbena omrežja - na Twitterju ji sledi 37 milijonov ljudi, na Facebooku pa 90 milijonov.

Kljub skromnemu koncertnemu izkupičku so milijoni v zadnjem letu pritekali tudi na račun pevke Katy Perry - njen letni zaslužek znaša 40 milijonov, veliko zasluži z zasebnimi nastopi, je pa tudi zaščitni obraz znamk CoverGirl, Pop Chips, ima pa tudi svojo dišavo.

Na seznamu sledijo Jennifer Lopez s 37 milijoni, Miley Cyrus in Celine Dion sta v enem letu zaslužili 36 milijonov, na devetem mestu najdemo Lady Gaga z zaslužkom 33 milijonov dolarjev, seznam desetih največjih zaslužkaric pa končuje Britney Spears z zaslužkom 20 milijonov dolarjev.

Forbes je sestavil seznam na podlagi različnih kazalnikov - od prodaje albumov, turnej, omemb v medijih do drugih poslov, zaslužek pa so izračunali na podlagi raziskav podatkov iz Pollstara, RIAA-ja in Nielsen SoundScana. Revija se je tudi posvetovala z glasbenimi pravniki, menedžerji in nekaterimi glasbeniki.