Beyonce v spremljajočem videu za Sorry z bejzbolskim kijem razbija vse, kar ji pride pod roko, in svari svojega moža. Foto: Youtube
Beyonce v spremljajočem videu za Sorry z bejzbolskim kijem razbija vse, kar ji pride pod roko, in svari svojega moža. Foto: Youtube
Beyonce in Jay Z sta poročena od leta 2008, v zadnjih letih pa so se že večkrat pojavile govorice, da naj bi bila tik pred ločitvijo. Foto: Reuters
Jay Z je Rito Oro vzel pod svoje okrilje že leta 2008, ko je z njo podpisal pogodbo. Foto: Instagram

Kot so zapisali pri The Daily Beast: "V soboto je Beyoncé z Lemonade pokazala sredinec tako vašim načrtom za nočni izhod kot svojemu možu."

Šesti studijski album 34-letne ameriške pevke je takoj po premieri ob 21. uri na HBO-ju nemudoma postal pop kulturni fenomen - predvsem zato, ker je sprožil tako burno razpravo o vsem od rase do feminizma, od "prevarane temnopolte ženske, ki udari nazaj" do Beyoncéjinega poslovnega in tržnega mojstrstva.

A čeprav glasbeni kritiki ne skoparijo na račun pohval glede albuma samega, v medijih bolj odmeva njegovo zakulisje, ki ga je Beyoncé nič kaj subtilno prenesla v prvi plan "Limonade". Natančneje, Jay Z-jevi skoki čez plot.

Glasbeni superpar je poročen od leta 2008, v zakonu se jima je rodila hčerka Blue Ivy, govorice o njegovi nezvestobi pa so se zares razmahnile po "incidentu dvigalo" leta 2014, ko so varnostne kamere ujele Beyoncejino sestro Solange Knowles, kako fizično obračunava z Jay Z-jem v dvigalu newyorškega hotela The Standard, medtem ko Beyonce vse skupaj le mirno spremlja.

Pomenljiva besedila
Zdaj je olje na ogenj govoricam prilila kar "Kraljica B" sama, saj na albumu Lemonade kar mrgoli referenc na varanje in prevarano ženo. "Veš, da sem ti dala življenje, če boš še kdaj poizkušal s tem sra****, boš izgubil svojo ženo," opozarja v Don't Hurt Yourself, medtem ko v Pray You Catch Me poje, kako lahko "okusi nezvestobo, je na tvojem dahu, tako nonšalantno jo izdajaš". O nezvestobi govorijo praktično vse skladbe na albumu, ki ga imajo številni za Beyoncéjino najmočnejše in najbolj javno povračilo možu, ki ji na koncu spota za Sorry celo skesano poljublja noge.

Če navedemo samo nekaj besedil: "Kaj je huje, da si videti ljubosumen ali nor? Ljubosumen ali nor? Bolj gre za to, da v zadnjem času samo hodiš po meni, potem pa sem že raje nora," (Hold Up). "Za koga me imaš, jeb****? Nisi poročen s povprečno kuz**, fant, lahko opazuješ zvijanje moje debele ri**, fant, ko migam ob drugem kur**, fant," (Don't Hurt Yourself). "Gledam na uro, moral bi biti že doma, danes obžalujem večer, ko mi je nadel prstan, vedno je poln jeb**** izgovorov," (Sorry).

Prav iz skladbe Sorry pa prihaja tudi kitica, ki je najbolj razvnela družbena omrežja: "Hoče me samo, ko nisem tam, naj raje pokliče Becky z dobrimi lasmi." Kdo je "Becky z dobrimi lasmi" se zdaj sprašujejo vsi mediji, od tračarskih do povsem resnih publikacij, gnev Beyoncejinih zagrizenih oboževalcev pa sta najbolj občutili dve potencialni osumljenki: ameriška modna oblikovalka Rachel Roy in britanska poppevka Rita Ora.

Kdo je Becky z dobrimi lasmi?
Prva je govorice spodbudila, ko je po lansiranju Lemonade objavila za nekatere pomenljiv zapis na Instagramu: "Dobri lasje, briga me, vzamem pa dobro osvetljavo za selfije ali osebne resnice, vedno. Živi v svetlobi #brezhisteričnihprimadon." 42-letno Royevo so takoj napadli Beyoncejini oboževalci, tako da je nazadnje morala zapreti svoj Instagram, čez nekaj dni pa na Twitterju zapisala, da spoštuje ljubezen, zakone, družino in moč ter zanikala, da bi bila ona tista, s katero je Jay Z varal Beyonce.

K uradnemu zanikanju natolcevanj, da je razdiralka družin, je bila prisiljena tudi 25-letna Rita Ora, ki je ob izdaji Lemonade objavila prav tako pomenljiv Instagram sebe v modrčku z dvema limonama in verižico z obeskom s črko "J" oziroma "r", odvisno, kako gledate. "Običajno nikdar ne naslavljam tabloidnih govoric, ampak, naj bom jasna, te govorice so laž. Do Beyonce imam samo najgloblje spoštovanje. Dajmo še naprej samo uživati v Lemonade," je zapisala na Twitterju v Albaniji rojena pevka.

Ora je sicer od leta 2008 pri Jay Z-jevi glasbeni založbi Roc Nation.