Kjer koli se pojavi Justin, zavlada obsedno stanje: takole je bilo na začetku prejšnjega meseca na Danskem pred neko trgovino, v kateri se je ustavil. Foto: Reuters
Kjer koli se pojavi Justin, zavlada obsedno stanje: takole je bilo na začetku prejšnjega meseca na Danskem pred neko trgovino, v kateri se je ustavil. Foto: Reuters
V Zagrebu bo za Justinom vzdihovalo tudi lepo število slovenskih oboževalcev oziroma pretežno oboževalk. Foto: Reuters

Vse vstopnice za koncert so bile razprodane že pred štirimi meseci, v Zagreb pa prihajajo oboževalci iz kar 26 držav, so sporočili organizatorji. Kot je za MMC povedal Tadej Košmerl, ki organizira prevoze na koncerte v tujini, bo samo z njihovo agencijo tja odpotovalo več kot tisoč navdušencev nad Bieberjem.

Najstniški popidol bo prvič obiskal Hrvaško, zagrebški koncert je del njegove svetovne turneje Purpose. V hrvaško prestolnico je z Dunaja, kjer je imel pred tem koncert, prispelo 50 tovornjakov koncertne opreme. Da bo vse nared za koncert v Areni, bo poskrbelo 300 delavcev.

Trije hoteli, a le eden je pravi
Mladi zvezdnik je rezerviral sobe pod različnimi imeni v treh najbolj znanih zagrebških hotelih: Sheratonu, Esplanadi in Westinu. Želi si namreč, da ostane skrivnost, v katerem bo prespal.

Organizatorji poudarjajo, da ni imel posebnih zahtev - razen masažnega bazena, ki mora biti postavljen v Areni, saj se želi pevec po koncertu sprostiti v njem.

Njegov osebni kuhar bo pripravil jedi s svežimi živili z zagrebške tržnice. Zahteval je tudi pico ter nekatere hrvaške specialitete, med njimi jadranske ribe in štruklje. Med zahtevami so tudi posebne sladkarije in kosmiči, ki jih bodo morali pripeljati iz Kanade.

Bieber bo na zagrebškem odru igral kitaro, klavir in bobne. Na turneji ima več kot 20 kitar in 15 kompletov bobnov. Pevca na odru spremlja okoli 150 instrumentalistov, pevcev in plesalcev. Med njimi je tudi DJ Tay James, ki bo nastopil še na zabavi po koncertu v zagrebškem klubu The Best.

V blagajno 2,7 milijona evrov
Organizator koncerta Joe Bašić je za hrvaške medije ocenil, da gre za "koncertni spektakel leta". Vstopnice za zagrebški koncert so prodali v nekaj dneh že pred štirimi meseci, na črnem trgu pa jih danes prodajajo tudi za 1.500 kun (200 evrov), kar je bila redna cena posebne koncertne lože. Najcenejše vstopnice so v prosti prodaji stale 365 kun (50 evrov).

V Zagrebu ocenjujejo, da bodo imeli približno 20 milijonov kun (2,7 milijona evrov) prihodkov od prodanih vstopnic. Dodaten prihodek pa bo prineslo tudi 8.000 obiskovalcev koncerta iz tujine, ki so večinoma že rezervirali nastanitve.