Na začetku leta 2016 se odpravljajo na zadnjo turnejo. Foto: Reuters
Na začetku leta 2016 se odpravljajo na zadnjo turnejo. Foto: Reuters

Turnejo, na katero se bodo trije od štirih dolgoletnih članov odpravili na začetku prihodnjega leta, bi po prvih napovedih morali končati aprila, a jo bodo podaljšali še čez poletje, ko bodo koncertirali po ZDA in Evropi. Sklepni koncert je napovedan za 21. september v Phoenixu v ameriški zvezni državi Arizona.

Prvi postanek na turneji, ki so jo poimenovali The End, pa bodo basist Geezer Butler, kitarist Tony Iommi in nezamenljivi frontman Ozzy Osbourne imeli 20. januarja v Omahi.

Čeprav skupina izvira iz Birminghama, bo edini koncert v Veliki Britaniji odigrala na metalskem festivalu Download, ki od leta 2003 poteka v Donington parku. Med novimi koncertnimi prizorišči turneje sta tudi priljubljeno poletno prizorišče Jones Beach v ameriški zvezni državi New York in amfiteater Hollywood Bowl v Los Angelesu.

"Ko se bo turneja končala, bo resnično konec"
Kot so pojasnili člani zasedbe, so nove koncertne datume dodali zaradi izjemnega zanimanja, vztrajajo pa pri tem, da bo to njihova zadnja turneja. "Turneja The End se bo ponašala z najbolj dodelano produkcijo do zdaj. Ko se bo končala, bo resnično konec," sporoča glas v videonapovedniku na spletni strani skupine.

Da bi znalo resnično biti konec, so Black Sabbath napovedali že lani jeseni, ko so začeli snemati zadnji, 20., studijski album.

Skupina je nastala leta 1968. Prvotna zasedba se je spremenila, ko je skupino leta 1979 zapustil Osbourne. Prvotno članstvo se je ponovno združilo leta 1997, vendar jim takrat ni uspelo posneti albuma.