"Ne glede na vse, kar se dogaja, moraš živeti po svoje, biti kar si in si oblikovati lastno usodo," oboževalcem sporoča Jagger. Foto: Reuters

Prva England Lost po Jaggerjevih besedah odraža ranljivost njegove dežele ob brexitu, Gotta Get a Grip pa opozarja na lažne novice in politiko, katere niti vlečejo blazneži. Obe skladbi je objavil v četrtek, saj ju je želel izdati čim prej, da ostaneta aktualni.

V skladbi England Lost je pripovedovalec nogometni navdušenec. Po izgubi angleške nogometne reprezentance se navijač oglasi pri nogometaših, oni pa mu rečejo, naj izgine. Navijač občuti, da "smo se znašli v težkem zgodovinskem trenutku". S to mislijo pa se je glasbenik navezal tudi na družbeno ozračje. V videu nastopa igralec Luke Evans kot uglajen, izbrano oblečeni gospod, ki se znajde v zagatni situaciji.

Protest proti skorumpirani politični kulturi
Skladba Gotta Get A Grip je medtem mali protest proti skorumpirani politični kulturi, ki jo vodijo blazneži in klovni. Ti ponujajo primerne iztočnice za lažne novice, s katerimi se ljudje hranijo.

Jagger je ponudil svojo interpretacijo skladbe: "Ne glede na vse, kar se dogaja, moraš živeti po svoje, biti, kar si, in si oblikovati lastno usodo." V videu za to skladbo pa nastopa umetnica in igralka Jemima Kirke.

Prva solistična izdelka po letu 2011
Gotta Get A Grip je že dočakal več remixov, ki so jih ustvarili glasbeniki, ki jim trenutno prisluhne tudi sam Jagger. Med njimi je avstralski psihadelični rocker Kevin Parker. Pri priredbi skladbe England Lost pa je sodeloval raper in grimer Skepta.

Skladbi sta prva Jaggerjeva solistična izdelka po letu 2011. Lani so Stonesi sicer izdali bluzovsko obarvan album Blue & Lonesome.