AC/DC so bili ustanovljeni leta 1973 v Sydneyju, Brian pa je njihov glavni pevec postal leta 1980. Foto: Reuters
AC/DC so bili ustanovljeni leta 1973 v Sydneyju, Brian pa je njihov glavni pevec postal leta 1980. Foto: Reuters

"Po seriji pregledov so mi zdravniki 7. marca sporočili, da tvegam popolno izgubo sluha, če bom še naprej nastopal," je povedal 68-letni pevec. "Na začetku sem bil šokiran, ampak moral sem si priznati, da moje dalj časa trajajoče težave s sluhom vplivajo na moje nastope s skupino," je dodal Johnson, ki se je legendarni skupini pridružil leta 1980, ko je umrl njihov takratni pevec Bon Scott.

Johnson je po poročanju CNN-a razkril, da je med nastopi že dalj časa le stežka slišal kitare in druge nastopajoče, zato se je odločil, da se poslovi od koncertnih odrov. "Naši oboževalci si zaslužijo najboljše, česar pa jim jaz ne morem več ponuditi. S svojim nastopom ne želim razočarati oboževalcev, prav tako pa nočem osramotiti drugih članov skupine. Ne odneham zlahka, rad končam, kar sem začel, vendar nimam druge izbire," je razloge za svojo odločitev navedel Johnson, ki ga na koncertnih odrih ne bomo več videli, še naprej pa bo lahko snemal v studiu.

Johnson, ki se trenutno osredotoča zgolj na zdravljenje, sicer upa, da se mu bo sluh sčasoma tako izboljšal, da bo lahko znova nastopal.

AC/DC so za Johsona sicer že našli zamenjavo, na prihajajoči svetovni turneji Rock Or Bust jih bo spremljal Axl Rose.