Zasedba Perpetuum Jazzile je s priredbo južnoafriške himne pritegnila veliko pozornosti tudi na zabavi po podelitvi afriških grammyjev. Foto: Perpetuum Jazzile
Zasedba Perpetuum Jazzile je s priredbo južnoafriške himne pritegnila veliko pozornosti tudi na zabavi po podelitvi afriških grammyjev. Foto: Perpetuum Jazzile
Perpetuum Jazzile
Zgoščenka zasedbe Perpetuum Jazzile naj bi izšla prihodnje leto. Foto: Perpetuum Jazzile

Ena najuspešnejših slovenskih glasbenih zasedb, ki je osvojila množice s priredbo skladbe Africa, je zahvaljujoč omenjeni skladbi prejela tudi laskavo povabilo na African Music Awards. Poleg "zlate vstopnice" je zasedbi Perpetuum Jazzile pripadla tudi čast, da odprejo glasbeno obarvan večer, ki pa zaradi organizacijskih težav ni bil v Wembley Areni, temveč v Westminster Hallu.

Kot je za MMC dejal Tomaž Kozlevčar, zasedba na Otoku zbuja veliko pozornosti. Na zabavi po podelitvi "afriških grammyjev" so Perpetuum Jazzile navdušili vse prisotne s priredbo južnoafriške himne.

Perpetuum Jazzile svoje nadarjenosti ni predstavil le na prireditvi African Music Awards - zasedba je priredila gospelovske spektakle v večjih adventističnih in binkoštnih cerkvah, poleg tega pa so se oziroma se bodo britanskemu občinstvu predstavili na dveh koncertih v londonski Scali. Medtem ko je bil koncert 11. oktobra po Tomaževih besedah zelo lepo obiskan, je koncert, ki bo 17. oktobra, že nekaj časa razprodan. Na jutrišnjem koncertu bodo premierno predstavili skladbo Čudna noč v angleškem jeziku.

Zasedba, ki se bo slovenskemu občinstvu predstavila že novembra v Cankarjevem domu, je v enem tednu vzbudila veliko zanimanja v Veliki Britaniji, zaradi česar se bodo na Otok kmalu vrnili.

Korak bližje nastopu v Afriki
Kot nam je zaupal dirigent in umetniški vodja zasedbe Tomaž Kozlevčar, je skupina korak bližje nastopu na afriških tleh, saj so prva povabila že prišla. Največjo preglavico pri uresničitvi velike želje zasedbe Perpetuum Jazzile, da bi na afriških tleh prepevali Africo, pa predstavljajo finance in logistika, saj je ogromen zalogaj zagotoviti vsa sredstva in uskladiti vse termine tako velike zasedbe, kot je Perpetuum Jazzile.