Glasbenica je trenutno na svetovni turneji, ki jo je poimenovala The Cher Show. Foto: EPA
Glasbenica je trenutno na svetovni turneji, ki jo je poimenovala The Cher Show. Foto: EPA

Dobitnica grammyja, emmyja in oskarja, ki je ravno pred kratkim izdala album priredb Dancing Queen, s katerim se je poklonila legendarni zasedbi Abba, je razkrila, da si je tega klica želela že dolgo, a priznala, da si je nagrade močno želela predvsem v času, ko je bil na predsedniškem stolčku Barack Obama.

A ker jo je dobila v času Trumpove administracije, se zaveda, da bo podelitev precej neprijetna, saj je močna nasprotnica Donalda Trumpa in njegovega vodenja ter odločitev. Uvršča se namreč na sam vrh slavnih, ki so odkrito nastopili proti ameriškemu predsedniku. Iz Bele hiše sicer še niso sporočili, ali bo Trump na letošnji podelitvi navzoč ali ne.

Glasbenica, ki je bila del drugega dela filma z naslovom Mamma Mia! Spet začenja se, je dejala, da je zamudila tisti prvi val abbamanije, ki se je začela leta 1974 s pesmijo Waterloo in se nadaljevala z uspešnicama SOS in Mamma Mia. "Bila sem kot večina Američanov. Poznala sem Waterloo, Dancing Queen in Mamma Mio, to pa je bilo tudi vse. Prava oboževalka sem postala z Muriel se poroči (Muriel's Wedding)," je pojasnila, s tem pa se je navezovala na avstralsko komedijo iz leta 1994, ki je predstavljala enega ključnih korakov za to, da se je znova pojavilo zanimanje za Abbino glasbo. Ko je posnela ploščo, polno Abbinih priredb, je dobila večji vpogled v njihovo glasbo. "Po tistem sem jih spoštovala še bolj."

Kennedyjevo nagrado podeljujejo od leta 1978, namenjena pa je prepoznanju posameznikovega prispevka ameriški kulturi. Letos so poleg Cher med nagrajenci še Reba McEntire, Philip Glass, Wayne Shorter in zasedba muzikala Hamilton. Nagrajencem se bodo z nagradami poklonili 2. decembra v Washingtonu.

Cher se je 21. septembra podala na svetovno turnejo, ki se bo končala maja prihodnje leto, poleg tega pa je še koproducentka muzikala o njenem življenju z naslovom The Cher Show, ki bo premiero doživel 1. novembra na Broadwayu, še poroča AP.