Martin Gore (levo) bo izdal samostojni album. Foto: EPA
Martin Gore (levo) bo izdal samostojni album. Foto: EPA

Na albumu bo 16 elektronskih, instrumentalnih skladb, prva izmed njih pa je Europa Hymn. "Želel sem si elektronsko glasbo, ki bi bila zelo filmska in s kakovostjo znanstvene fantastike," je dejal v pogovoru za glasbeno revijo The Rolling Stone.

Gore je pripravo materiala za album začel že marca leta 2013 ob koncu turneje Depeche Mode, ko so predstavljali zadnji studijski album Delta Machine. Kot je dejal kitarist, ki se je podpisal pod številne skladbe zasedbe, je ideja za instrumentalni album rasla več let.

"Kot pisec pesmi se zavedam moči besed, sploh ko so postavljene ob akorde in melodijo. Zavedam pa se tudi moči čiste glasbe in emocij, ki jih lahko ta atmosfera vzbuja, in prav to je namen mojega projekta," je dejal.

Depeche Mode, ki slovijo po uspešnicah, kot so People Are People, Just Can't Get Enough in Personal Jesus, so del glasbene scene že od 80. let preteklega stoletja. V svoji karieri je britanski trio, ki ga poleg Gora sestavljata še Dave Gahan in Andy Fletcher, prodal več kot 100 milijonov plošč, njihovi albumi in pesmi pa so večkrat kraljevali na vrhu glasbenih lestvic po vsem svetu. Njihov zadnji projekt je album Live in Berlin, ki so ga posneli lani.