Križanke so napolnile vse generacije. Foto: MMC RTV SLO
Križanke so napolnile vse generacije. Foto: MMC RTV SLO
Deep Purple
Stari mački rocka so dokazali, da nikakor ne spadajo med staro šaro. Foto: MMC RTV SLO

Stari rockerji so na odru dokazali, da so še vedno v odlični formi in da več kot štiri desetletja glasbenih izkušenj še kako šteje. Kemija med njimi in občinstvom je bila neverjetna.

Množica je sočasno zmajevala z glavami po ritmih tistega pravega starega rocka, največ navdušenja pa so Deep Purple pričakovano poželi z uspešnicami Space Truckin', Smoke on the water, Hush in Black Night.

Ob virtuoznih vložkih orglarja Dona Aireyja (manjkal ni niti Mozartov turški marš) in mojstrskih kitarskih rifih Steva Morsa sta dve uri prehitro minili. Seveda ne smemo pozabiti niti prvega glasu skupine Iana Gillana (ves čas je skrbel za tamburinske vložke in zaigral tudi na ustno harmoniko), bobnarskega veterana Iana Paica in dobro razpoloženega basista, Rogerja Gloverja.

Rockekskurzija za družine
V Križanke, ki so jih pred nastopom Purplov "uglasili" Requiem s svojimi znanimi pesmimi, kot sta Stare device in Amsterdam, so prišle tako rekoč vse generacije, od starih staršev, staršev do otrok.

Koncert je bil za marsikatero družino prava rockekskurzija, na kateri so zavedni rockerski starši, ki so odraščali z glasbo Deep Purplov, obujali spomine in navduševali svoj naraščaj nad tovrstno glasbo.

Množica mladih je v Križankah dokazala, da se rock ob drugačnih, "modernejših" glasbenih zvrsteh še vedno pogosto vrti v njihovih sobah, na telefonih in iPodih.

In, ja, ponedeljkov koncert rocklegend je znova dokazal, da nisi nikoli prestar (ali premlad) za pravi rock.

V galeriji si oglejte nekaj fotografskih utrinkov s koncerta.