Že nocoj boste lahko podoživeli koncert DMP, ki so ga člani pripravili ob svoji 20. obletnici delovanja v sodelovanju z Valom 202. Foto: MMC RTV SLO/Blaž Tišler
Že nocoj boste lahko podoživeli koncert DMP, ki so ga člani pripravili ob svoji 20. obletnici delovanja v sodelovanju z Valom 202. Foto: MMC RTV SLO/Blaž Tišler
Jadranka Juras
Na velikem koncertu v Križankah se jim je med drugim pridružila tudi Jadranka Juras. Foto: MMC RTV SLO/Blaž Tišler

Valom 202 ne počivajo na starih lovorikah.

"Danes si bomo najprej skupaj ogledali premiero našega koncerta ob 20-letnici benda. V ponedeljek izide naš tretji singel z albuma Krog, ki ga še ne smem razkriti. V sredo pa nas čaka koncert pred večtisočglavo množico na ljubljanskem Brucu 2011. Rokenrol do penzije," je v pogovoru za MMC dejal pevec skupine Alan Vitezič.

Spomin na lanski "skupni napad na mikrofone in zagreto muziciranje DMP-ja" si boste lahko ogledali danes v oddaji 33/45 na 2. programu Televizije Slovenija ob 23.10. Večina starih uspešnic je na koncertu dobila bolj rockersko preobleko.

Pred kratkim pa smo se pogovarjali s pevcem skupine in kratek pogovor z njim si lahko preberete spodaj.


Je bendu z 20-letno kilometrino danes lažje ali težje - v smislu koncertov/nastopov/ustvarjanja ...
Danes koncertirajo predvsem bendi, ki so na glasbenem prizorišču deset let in več in tu imamo določeno prednost zaradi pesmi, ki so skoraj ponarodele. Danes je težje uspeti. Novi bendi težko najdejo svojo pot skozi komercialne medije. In ker večinoma pojejo v angleščini, si še dodatno zmanjšajo možnosti za prodor na slovenski trg. Je pa bendu z zgodovino težko spremeniti podobo, ki si jo ljudje ustvarijo na začetku. Ker smo zelo ustvarjalen bend, ki želi z vsakim projektom odkrivati nove izzive v glasbi, je včasih težje prepričati že prepričane poslušalce.

20 let je dolga doba - kaj vas povezuje? Kolikokrat ste v tem času že rekli, da imate vsega dovolj?
Za glasbenika je največja vrlina vztrajnost, uspeh pride s časom. Imamo to srečo, da smo bend, ki drži skupaj. V vseh teh letih se je našel tudi kakšen član, ki več ni našel izziva v glasbi. A kljub temu je jedro benda do danes ostalo nespremenjeno. V zadnjem času, ko sta z nami kitarist Peter Dekleva in koncertni klaviaturist Boštjan Artiček, pa je ustvarjanje in koncertiranje čista magija. Drži, kar pravijo: rockglasbenik je najboljša služba na svetu.

Videli smo vas na koncertu Klemna Klemna. Kako to, da ste se ga udeležili?
Podpiramo vse slovenske glasbenike, ki si upajo več. Zato sem bil v Stožicah na Siddharti in v Šiški na Klemnu, ki je pripravil pravo zabavo. S Klemnom se poznava s koncertnih odrov, pa še moja boljša polovica je iz Trnovega, tako da sem moral biti zraven. Trnow style, yo!

Lahko pričakujemo kdaj kakšno sodelovanje DMP in katerega izmed slovenskih raperjev?
Sam sem že imel idejo za raperski vložek v enem izmed naših komadov, vendar bend ni našel izziva v tem. Zato se ni zgodilo. Mi je pa križanje glasbenih stilov blizu, ker te odnese v še neraziskana področja glasbe in sproži nove ideje.

Kaj pripravljate za prihodnje dni?
Danes si bomo najprej skupaj ogledali premiero našega koncerta ob 20-letnici benda. V ponedeljek izide naš tretji singel z albuma Krog, ki ga še ne smem razkriti. V sredo pa nas čaka koncert pred večtisočglavo množico na ljubljanskem Brucu 2011. Rokenrol do penzije!