Namesto vstopnine bodo na koncertu Zorana Predina zbirali donatorske prispevke, so sporočili s srbskega veleposlaništva. Foto: Peter Podbevšek
Namesto vstopnine bodo na koncertu Zorana Predina zbirali donatorske prispevke, so sporočili s srbskega veleposlaništva. Foto: Peter Podbevšek
Tokrat se je za dober namen nabralo skoraj toliko glasbenikov, kolikor je velik Kongresni trg, na katerem bodo nastopili, sporočajo organizatorji dogodka na Kongresnem trgu. Foto: Promocijsko gradivo

Mestna občina Ljubljana (MOL) napoveduje koncert 3. junija, v Kinu Šiška bo ta že v nedeljo, v torek bo koncertiral Zoran Predin, akciji se pridružujejo tudi v lutkovnih gledališčih.

Ob dobrodelnem koncertu na Kongresnem trgu v organizaciji MOL-a bodo popolnoma zaprli Slovensko cesto, na kateri bodo parkirani tovornjaki za zbiranje sredstev in donacij.

Nastopajoči bodo iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije. Vsa denarna sredstva, zbrana na koncertu, bodo, kot piše na spletni strani ljubljanskega župana Zorana Jankovića, posredovali ljudem iz poplavljenih območij.

Na koncertu, ki bo v nedeljo v Kinu Šiška, bodo na pomoč žrtvam poplav na Balkanu skupaj stopili Elvis Jackson, Repetitor in Damir Avdić. Izkupiček od vstopnic - te so v prodaji po deset evrov - bo namenjen prizadetim v poplavah.

V organizaciji srbskega veleposlaništva v Sloveniji bodo v srbskem kulturno-pastoralnem domu ob pravoslavni cerkvi v Ljubljani v torek, 27. maja, pripravili koncert, na katerem bo nastopil Zoran Predin. Namesto vstopnine bodo zbirali donatorske prispevke, so sporočili s srbskega veleposlaništva.

Žrtvam poplav bodo pomagali tudi igralci. V nedeljo, 1. junija, bo ob 20.00 v Mini teatru monokomedija Domna Valiča v režiji Mateja Mijatovića z naslovom Zapornik št. 3.2.3. Vstopnina bo 12 evrov. Zbrana sredstva bodo namenili žrtvam poplav v Srbiji, Bosni in na Hrvaškem.

Pomoči žrtvam poplav v BiH-u ter Srbiji se pridružuje tudi Lutkovno gledališče Ljubljana (LGL), ki bo s priznanimi slovenskimi stand up komiki ter glasbeniki 28. maja na Odru pod zvezdami LGL pripravilo dobrodelni stand up koncert. Cena vstopnice bo 10 evrov. Med nastopajočimi stand up komiki bodo Boštjan Gorenc - Pižama, Perica Jerković, Vasja Simić, Lucija Ćirović in Tin Vodopivec, so sporočili iz LGL.