Eagles of Death Metal se bodo ustavili tako na Dunaju kot v Zagrebu. Foto: EPA
Eagles of Death Metal se bodo ustavili tako na Dunaju kot v Zagrebu. Foto: EPA
Aprila se bo v sklopu evropske turneje Sweet Sweet Fantasy 2016 ustavila Mariah Carey, ki velja za eno najuspešnejših pevk s solistično kariero. V Stadthalle bo nastopila 19. aprila. Foto: EPA
Robert Smith
Britanski rokerji The Cure se vračajo na glasbene odre. Na Dunaju bodo nastopili 26. oktobra. Foto: EPA

Ti se morajo namreč večkrat zapeljati do Dunaja, ki redno gosti glasbenike svetovnega slovesa, tudi v Zagrebu se glasbeni zvezdniki pogosteje ustavljajo kot v Ljubljani.

Obe mesti bosta tudi v letu 2016 gostili številne koncerte, tako na Dunaju kot v Zagrebu bodo nastopili skupina Eagles of Death Metal in kanadski popzvezdnik Justin Bieber.

Ameriška skupina Eagles of Death Metal bo prekinjeno turnejo The Nos Amis Tour nadaljevala (prekinila jo je zaradi terorističnih napadov v Parizu) v Parizu 16. februarja. Skupina se bo v sklopu turneje 19. februarja ustavila v Zagrebu, 22. februarja pa še na Dunaju.

Najstniški zvezdnik Justin Bieber se bo v sklopu svetovne turneje 8. novembra ustavil najprej na Dunaju, dan zatem pa bo nastopil v Zagrebu. Predstavil bo aktualni album Purpose.

Zagreb bo med večjimi imeni z glasbene scene, ki v bližini Slovenije ne nastopajo ravno pogosto, obiskal tudi Enrique Iglesias. V zagrebški Areni bo 8. maja nastopil v sklopu turneje SEX and LOVE.

Kljub vsemu pa bolj priznanim glasbenim imenom kot koncertna destinacija v bližini Slovenije še vedno najbolj diši Dunaj. V avstrijski prestolnici se v letu 2016 obetajo koncerti skupin A-Ha (10. april), Florence + The Machine (12. april) ter Noel Gallagher's High Flying Birds (12. april). Prav tako aprila se bo v sklopu evropske turneje Sweet Sweet Fantasy 2016 ustavila Mariah Carey - v Stadthallu bo nastopila 19. aprila.

Muse na Dunaj prihajajo 9. maja, 19. maja pa bodo v sklopu evropske turneje tam nastopili avstralski rockerji AC/DC. Med večjimi imeni, ki bodo prihodnje leto obiskala Dunaj, so še Bryan Adams (31. maj), Queen + Adam Lambert (25. junij), Rihanna (10. avgust) ter The Cure (26. oktober) in Elton John (24. novembra).

V Trstu Iron Maiden
Po petih letih so se na turnejo ponovno odpravili trip-hoperji Massive Attack. V sklopu turneje se bodo najbližje slovenskim oboževalcem ustavili 14. februarja, ko bodo nastopili v Padovi, ter 20. februarja, ko bodo osvajali Dunaj.

Slovenski ljubitelji grungea in težkih ritmov se že veselijo, da bodo v Trstu nastopili Chris Cornell (15. april) in Iron Maiden (26. julij).