Eagles of Death Metal želijo biti prva zasedba, ki bo po ponovni otvoritvi nastopila v dvorani Bataclan. Foto: Reuters
Eagles of Death Metal želijo biti prva zasedba, ki bo po ponovni otvoritvi nastopila v dvorani Bataclan. Foto: Reuters

Pevec zasedbe Jesse Hughes je poudaril, da je to za skupino zelo pomemben koncert, do katerega čutijo odgovornost. Skupina je sicer že sredi decembra napovedala, da bo nadaljevala turnejo, ki jo je bila prisiljena prekiniti zaradi napada v Bataclanu. Nadaljevanje turneje so poimenovali The Nos Amis Tour (Turneja za naše prijatelje).

Turnejo so odprli preteklo soboto v Stockholmu, kjer jim je prisluhnilo približno 1.000 oboževalcev. Ob napovedi nadaljevanja turneje je sicer Hughes povedal, da se člani veselijo vrnitve v Pariz in s tem nadaljevanja širjenja rokenrola.

Vrnitev v Pariz še vedno travmatična izkušnja
Kljub vsemu pa bo nastop v Parizu težka izkušnja ne le za zasedbo, temveč tudi za oboževalce, saj so bili številni med njimi udeleženi v novembrskem terorističnem napadu. Udeleženci tragedije so za koncert prejeli brezplačne vstopnice. Guillaume, eden od udeležencev, je za francosko tiskovno agencijo povedal, da še ne ve, ali bo lahko prisluhnil koncertu, saj še ni prebolel travmatičnega dogodka. Oboževalka Helene pa se je odločila, da bo šla na koncert prav zato, da stori korak naprej in surovo prekinjeno koncertno izkušnjo nekako pusti za seboj.

Eagles of Death Metal so sicer za francosko tiskovno agencijo že pred časom povedali, da si želijo biti prva glasbena skupina, ki bo nastopila ob ponovnem odprtju dvorane Bataclan - to naj bi bilo konec letošnjega leta.

Zasedba je po napadih, ki so zahtevali 130 življenj, v Parizu nastopila že 7. decembra lani. V areni AccorHotels so se pridružili rockovksi skupini U2. Ob koncu koncerta irske zasedbe so skupaj zaigrali in zapeli pesem People Have the Power ameriške pevke Patti Smith in svojo uspešnico I Love You All The Time.

19. februarja bodo Eagles of Death Metal nastopili tudi v Zagrebu v Tvornici Kulture.