Pravi, da ga je navdihnil predvsem Bruce Springsteen. Foto: Reuters
Pravi, da ga je navdihnil predvsem Bruce Springsteen. Foto: Reuters

Avtor enega najbolj prodajanih albumov zadnjega časa ÷ (Divide) je za The Times pojasnil, da bo s prihodnjo ploščo zavil v malenkost drugo smer. "Zavedam se, da bo album dosegel najnižjo prodajo do zdaj, a želim si, da bi bil tistim, ki ga bodo kupili, najbolj pri srcu." Ob tem je dodal, da je v zadnjem času navdih našel v plošči Brucea Springsteena (Nebraska), pri tem pa mu je pomagal zvezdnik serije Igra prestolov Kit Harington.

"Springsteena sem poslušal šele pred kratkim," je pojasnil. "V New Yorku sem bil s Kitom in šla sva v njegovo hotelsko sobo, da bi spila še kakšno pijačo, in takrat je zaigral skladbo Atlantic City. Potem pa sem slišal še Nebrasko ..."

Glasbenik je pred kratkim prejel odlikovanje britanskega dvora za svoj prispevek na področju glasbe in dobrodelnosti. Medijem je priznal, da bi bil nanj najbolj ponosen dedek. "Moj dedek je bil velik rojalist," je povedal za BBC. "Hranil je vse spominske plošče v povezavi s kraljevo družino, poleg tega pa danes mineva točno štiri leta od njegove smrti," je še dodal Sheeran, ki je s svojim zadnjim albumom osvojil glasbene lestvice po vsem svetu.