Glasba
(7)
Ed Sheeran
"Za zdaj imam devet skladb, ki so mi všeč, a vse to se bi lahko spremenilo že jutri, če bi mi uspelo napisati devet novih, ki bi jih nadomestile." Foto: Reuters

Dodaj v

Ed Sheeran: V prihodnosti bi rad koncertiral tudi z bendom

Po poškodbi se vrača na koncertne odre
13. november 2017 ob 19:09
London - MMC RTV SLO

Ed Sheeran, ki se v teh dneh na odre vrača po nesreči s kolesom, je v intervjuju za Time Out razkril, da je za novo ploščo že napisal približno štirideset skladb, devet od teh pa mu jih je trenutno všeč.

"Grobo sem že začrtal, kaj si želim," je pojasnil. "Za zdaj imam devet skladb, ki so mi všeč, a vse to bi se lahko spremenilo že jutri, če bi mi uspelo napisati devet novih, ki bi jih nadomestile."

Čeprav glasbeniku uspe razprodati vse možne stadione po svetu že s tem, da na odru stoji popolnoma sam, razmišlja, da bi v prihodnosti začel koncertirati v družbi celotne skupine. "Zdi se mi, da bo 'looper' vedno z menoj, a vseeno bi okrog tega zgradil še celotno skupino."

Trenutno bi to realiziral s tem, da bi koncerte začel graditi na malenkost drugačen način – "dve skladbi bi odigral s celotno zasedbo, potem eno samostojno zgolj s kitaro". S tem želi koncerte narediti predvsem bolj dinamične. "Veliko stvari se bo spremenilo, a od tega nas še vedno loči več let. Najprej si želim vse možne stadione odigrati s kitaro in 'looperjem', ko mi bo to uspelo, bo na vrsto prišla še skupina."

Njegov najnovejši videospot za singel Perfect s plošče ÷ (Divide) si lahko ogledate spodaj.

P. B.
Prijavi napako
Komentarji
srajzel
# 13.11.2017 ob 20:14
Kr majster tale pob
Matjaz82
# 15.11.2017 ob 15:07
ojoj... komad pa tak osladen, brezvezen čikgumi, da sem zdržal natančno 15 sekund. Resnično, svetovna glasba tone in tone.
Matjaz82
# 15.11.2017 ob 15:05
"Pravi fant. Preprost, talentiran... daleč od ostalih kvazi zvezdnikov."

Raje imam nastopače, kot pa fakerje, ki se delajo pridne dostopnem skromne itd... v bistvu so pa isti šmoren. In tale fant vam očitno dobro prodaja svojo zgodbo, vems pa od Kokakole baše milijone za špile po evropskih prestolnicah itd itd...
tulumba
# 13.11.2017 ob 21:41
V bendu je vajb!...po slovensko. Looper pa je verjetno neka matrica, ki mu šopa muziko...kakor on želi. Se razume.
dunbar
# 14.11.2017 ob 08:05
Se pravi, da igra in poje na podlago (one man band)....
sunken
# 13.11.2017 ob 21:27
Kaj bi lahko prevedli, kaj pomeni looper? Hvala.
politik kritik
# 14.11.2017 ob 01:25
Pravi fant. Preprost, talentiran... daleč od ostalih kvazi zvezdnikov.
Kazalo