Glasbenikova uspešnica Nikita naj bi bila
Glasbenikova uspešnica Nikita naj bi bila "plagiat". Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Ravno besedilopisec se je odločil tožiti slavnega britanskega pevca, verjame pa tudi v zmago na sodišču, saj je, kot sam pravi, svojo skladbo avtorsko zaščitil. Guy Hobbs je že vložil tožbo na sodišču v Illinoisu, trdi pa, da je besedilo za skladbo Natasha napisal tri leta, preden je Elton izdal pesem Nikita.

Čudno v celotnem primeru je le to, da se je Guy oglasil šele zdaj, saj je skladbo Elton izdal že pred 25 leti (spremljevalne vokale v pesmi poje George Michael), a Hobbs dolgoletno neoglašanje pojasnjuje z besedami, da je vse od leta 1984 živel v Afriki, kjer novice, kot sam pravi, potujejo počasi.

Hobbs naj bi besedilo za pesem Natasha napisal leta 1982, potem ko je med delom na ladji spoznal natakarico iz Rusije, s katero je imel strastno zvezo. Pesem naj bi mu pozneje ukradel Elton: "Pesem sem zaščitil z avtorskimi pravicami, nato pa sem jo poslal številnim glasbenim založbam, med njimi tudi Eltonovi založbi Big Pig, ki mi ni nikoli sporočila, da so se odločili uporabiti moje delo."

Eltonov predstavnik je napisal v izjavi: "Sir Elton John in gospod Bernie Taupin (avtor besedila za pesem Nikita, op. a.) sta bila presenečena in razočarana, ko sta izvedela za tožbo zoper njiju zaradi kršenja avtorskih pravic. Ne poznata tožnika, prav tako nista uporabila besedilo pesmi, za katero trdi, da jo je napisal. Na kratko, tožba je popolnoma brezpredmetna, pomembno pa je tudi, da je Hobbs čakal dolgo časa, da je vložil tožbo, kar postavlja vse skupaj pod velik vprašaj."