Tina Maze si je vzela odmor od pisanja diplome in obiskala Dunaj. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Tina Maze si je vzela odmor od pisanja diplome in obiskala Dunaj. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Maraaya, Andrea Massi in Tina Maze
Tina Maze bo 21. maja stiskala pesti za Maraayo v drugem polfinalnem večeru. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Evrovizijska vas bo "živela" do 23. maja. Foto: MMC RTV SLO
Tina Maze
Tina Maze je obiskala med drugim tudi evrovizijsko vas. Foto: MMC RTV SLO

Ograje ob dunajski mestni hiši, postavljene zaradi uradnega odprtja Evrovizije, še niso bile pospravljene, ko se je včeraj okoli druge ure začelo družabno-zabavno dogajanje v evrovizijski vasi - nedaleč stran od mestne hiše. Posebnost letošnje vasi so stojnice, na katerih se predstavljajo posamezne države. In v družbi Nemčije, Velike Britanije, Avstrije, Srbije in Hrvaške (če naštejemo samo nekatere) najdemo tudi slovensko stojnico z dobrotami in promocijskim materialom, s katerim želijo privabiti goste v deželo na sončni strani Alp.

Včeraj so obiskovalce k stojnici najprej vabile domače dobrote (kot je prekmurska gibanica), nato pa Mazejeva, ki je bila posebna gostja agencije Spirit. V spremstvu Andree Massija se je posvetila vsem, ki so želeli njen avtogram, skupno fotografijo ali pa samo lepo besedo. Po končani polurni obveznosti pa se je oglasila pri slovenskem veleposlaniku na Dunaju Andreju Rahtenu, ki je bil gostitelj slovenskega večera.

"Doma v Sloveniji - mogoče v Italiji ni tako, saj me Andrea včasih sprašuje, kaj je to Evrovizija (smeh) - Evrovizija živi med nami. Doma se vedno pogovarjamo, kako se je razpletlo. Ko sem bila otrok, smo jo vedno gledali. Logično, da spremljam vsako leto. Vem, kdo potuje na Evrovizijo. Glasovanje je dolgotrajno in se konča pozno - mogoče tega ne spremljam, ampak preletim," je dejala smučarka, pred katero je leto dni odmora od tekmovalnega ritma.

Za zdaj sicer še ne ve, kje bo spremljala drugi polfinalni večer, hkrati pa je namignila, da se lahko Maraaya nadejata kakšnega spodbudnega sporočila na družbenih omrežjih. Njen obisk na Dunaju pa je bil lepa spodbuda za slovenska predstavnika.


Vse o dogajanju na Dunaju najdete na:

- uradni strani Facebooka,

- Instagramu

- in na naši interaktivni podstrani.

Večer pri veleposlaniku se je začel z nagovorom voditelja Igorja E. Berganta, ki je drugega za drugim na oder vabil glavna imena dogodka, med njimi še ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška in seveda slovenska predstavnika na Evroviziji Maraayo. Ta sta za zbrane izvedla singel Lovin' Me in evrovizijsko pesem Here For You. Kot posebna gostja pa se jima je pridružila letošnja predstavnica na otroški Evroviziji Ula Ložar, ki je skupaj z Marjetko zapela priredbo Rise Like A Pheonix.

Več utrinkov z druženja in pogovor s Tino Maze si lahko pogledate spodaj.