Gostitelji večera obljubljajo veliko zabave in seveda glasbe. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Gostitelji večera obljubljajo veliko zabave in seveda glasbe. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Priprave za sobotni večer so že v polnem teku. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Dan po Emi, 1. marca, ob 17.20 si boste na 1. programu Televizije Slovenija lahko ogledali zakulisje Eme 2015. Reporterka Špela Močnik bo gledalcem predstavila celoten potek dela vseh ekip, vključenih v pripravo oddaje. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Pretekle zmagovalke Eme in predstavnice Slovenije na Evroviziji Darja Švajger, Maja Keuc in Tinkara Kovač bodo poleg Nejca Šmita gostiteljice izbora, ki bo dal potnika za Dunaj.

"Spomnile se bomo preteklih melodij z Eme in Evrovizije - svojih in od koga drugega," je razkrila Tinkara Kovač. "Malo bomo nagajale našemu fantu - Nejcu, da mu ne bo dolgčas, ker bo imel 'zelo malo dela'," se je pošalila Darja Švajger.

Šmit, ki smo ga lani gledali v vlogi družabnega kronista v oddaji NPU, obljublja obilo zabave: "Na Emi bom delal družbo trem super damam, kar nekaj časa že vadimo, se pripravljamo, med nami je super energija."

Dogajanje v zeleni sobi boste lahko spremljali v času oddaje v živo na MMC-kanalu.

Prav letos mineva 20 let od zmagoslavja na Emi pesmi Prisluhni mi, ki si s pesmijo Energy (v izvedbi Nuše Derenda) še vedno deli najvišjo slovensko uvrstitev na Evroviziji. "To so nepozabni trenutki veselja, pričakovanja, strahu ... Človek jih doživi z zamikom, niti ne veš konkretno, kaj se je zgodilo," je dejala Darja Švajger.

Izbor leta 2011 ostaja po drugi strani najbolj v spominu najmlajši letošnji gostiteljici. Maja Keuc je tam zmagala s pesmijo Vanilija. "To je zelo lep dogodek, ki te spremlja v življenju. Menim, da je to še vedno eden naših največjih festivalov," je še poudarila Maja.

Najbolj sveže spomine na Emo in Evrovizijo ima med omenjeno trojico Tinkara Kovač, ki je lani slavila s pesmijo Spet/Round and Round. "Glede na svojo Emo lahko dodam še to, da sem lani pela v konkurenci se s šestimi glasbeniki in ugotovila, da sem z vsakim vsaj enkrat sodelovala. Zato se vedno rada pošalim, ker je Slovenija tako majhna: če si dovolj vztrajen, lahko vsaj enkrat zmagaš na Emi (smeh) In me smo bile dovolj vztrajne," je še pripomnila v smehu Tinkara Kovač, ki bo jutri zvečer dobila svojega naslednika.

Več pa v videu spodaj.