Prva finalistka izbora Mini Ema je 11-letna Alenka Vozlič - Leni. Foto: Žiga Culiberg
Prva finalistka izbora Mini Ema je 11-letna Alenka Vozlič - Leni. Foto: Žiga Culiberg
false
Na omenjenem izboru nas je lani zastopala Ula Ložar s skladbo Nisi sam/Your Light, kdo nas bo zastopal na Pesmi Evrovizije za otroke 2015, pa bo znano 4. oktobra. Foto: EMA

Vse tri pevke so najprej predstavile svoje pesmi, nato pa je o usodi najboljše odločala strokovna žirija, ki so jo sestavljali pevki Nuška Drašček in Nina Pušlar ter vodja glasbene produkcije RTV Slovenija, skladatelj, dirigent in aranžer Patrik Greblo. Slavila je Leni s pesmijo Najlepši dan.

Mini Emo lahko spremljate prek družbenih omrežij izbora EMA,
na uradni strani Facebooka

in Instagramu.

Na oder je prva stopila 14-letna Rebeka, ki se je predstavila s pesmijo S tabo (Let You Go). Avtor glasbe je Alex Volasko, besedilo je napisala sama, pod aranžma pa se poleg Rebeke še podpisujeta Volasko in Samo Satler. "Predstavila bom zelo mladostno pesem. Govori o mladi ljubezni, fantih (smeh). Je zabavna in poskočna," je svojo pesem opisala Rebeka.

Druga je na oder stopila 15-letna Janina s pesmijo Sonce v ogledalu. Glasbo za pesem je napisal Rok Golob, besedilo sta prispevali Janina in Katarina Habe, prav tako pa se Golob podpisuje pod aranžma. "Moja skladba opisuje zmedenega najstnika, ki ne ve, kje je njegova pot. Potem pa zagleda sonce, pot mu postane lepa in ve, kam mora naprej. Veseli se prihodnosti," je svojo pesem opisala Janina.

Zadnja pa je nastopila prav Leni. "Pesem govori o meni in vili, kako jo sprašujem, ali bo dan v redu in ali bo to moj najlepši dan," je dejala Leni, ki se je predstavila s pesmijo Najlepši dan. Glasbo ji je pomagal ustvariti Aleš Klinar, besedilo sta napisali Tina Muc in Anja Rupel, aranžma pa je napisal Miha Gorše.

Drugi predizbor, v katerem se bodo predstavili Lina Kuduzović, Jaka & Maks in Tina Vinter, bo prihodnjo nedeljo, finale pa 4. oktobra. Zmagovalec bo potoval na otroško Evrovizijo, ki bo potekala 21. novembra v bolgarski prestolnici Sofiji.