Druga finalistka je postala Lina Kuduzović. Foto: Žiga Culiberg
Druga finalistka je postala Lina Kuduzović. Foto: Žiga Culiberg
false
Prva finalistka izbora Mini Ema je že znana, to je 11-letna Alenka Vozlič - Leni. Foto: Žiga Culiberg
false
Na omenjenem izboru nas je lani zastopala Ula Ložar s skladbo Nisi sam/Your Light, kdo nas bo zastopal na Pesmi Evrovizije za otroke 2015, pa bo znano 4. oktobra. Foto: EMA

Poleg Line, ki je izvedla pesem Prva ljubezen, so svoje pesmi predstavili še Jaka & Maks ter Tina Vinter. O usodi najboljšega je tudi tokrat odločala strokovna žirija, ki so jo tudi tokrat sestavljali pevki Nuška Drašček in Nina Pušlar ter vodja glasbene produkcije RTV Slovenija, skladatelj, dirigent in aranžer Patrik Greblo.

Vse o Mini Emi pa najdete na družbenih omrežjih izbora EMA,

na uradni strani Facebooka

in Instagramu.

Na oder je prva stopila prav 12-letna Lina, stara znanka glasbenih tekmovanj. Predstavila se je s pesmijo Prva ljubezen. Lina se z duom Maraaya podpisuje kot avtorica glasbe, prav tako je prispevala svoj delež k besedilu - poleg Sebine Kuduzović in dua Maraaya. Pod aranžma pa se podpisujeta Raay in Krešimir Tomec. "Moja pesem govori o prvi ljubezni. Ko si majhen in imaš metuljčke v trebuhu ..." je o pesmi dejala Lina.

Druga sta na oder stopila še ena znanca televizijskih šovov, 12-letna Jaka in Maks, s pesmijo Full of Energy. Pesem sta napisala skupaj z Renato Smolnikar, glasbo je prispevala Zala Smolnikar, pod aranžma pa se podpisujeta Renata in Zala Smolnikar. "Najina pesem je hitra in energična, ki govori o dveh različnih osebah: meni in Jaki. Jaz sem bolj navihan, on je pa navihan," je razložil Maks. Jaka ga je takoj dopolnil: "In zaljubljen!" Nato pa si v pesmi izmenjujeta vlogi.

Zadnja pa se je predstavila 15-letna Tina Vinter s pesmijo Brez okov, za katero je prispevala besedilo skupaj s Teo Vindiš. Kot avtor glasbe in aranžmaja pa se podpisuje Zvone Hranjec. "Moja pesem je ljubezenska balada. Govori o tem, kako je bilo dekle zaljubljeno v fanta, toda njemu ni bilo mar zanjo. Osvobodila se je, ostala brez okov. Nato pa se je on zaljubil vanjo, toda ona se ni več zanimala zanj," se je o pesmi razgovorila Tina.

Finale izbora Mini Ema bo 4. oktobra v sklopu oddaje Vikend paket. Zmagovalec bo potoval na otroško Evrovizijo, ki bo potekala 21. novembra v bolgarski prestolnici Sofiji.

Nastope polfinalistov si lahko pogledate spodaj.