Raay je na vprašanje, kaj je manjkalo prejšnjim slovenskim evrovizijskim pesmim, odgovoril: 'Težko komentiram, kaj nam je manjkalo. Ko bom sam zelo uspešen, bom lažje kaj povedal. Tudi jaz samo poskušam, tako kot drugi...' Foto: Jani Ugrin
Raay je na vprašanje, kaj je manjkalo prejšnjim slovenskim evrovizijskim pesmim, odgovoril: 'Težko komentiram, kaj nam je manjkalo. Ko bom sam zelo uspešen, bom lažje kaj povedal. Tudi jaz samo poskušam, tako kot drugi...' Foto: Jani Ugrin
Maraaya
Nastopa z Eme nista spreminjala. Foto: Jani Ugrin
Evrovizija
Ekipa iz ozadja. Foto: Jani Ugrin
Odgovor Maraaye na vprašanje, kje želita, da je Evrovizija naslednje leto v primeru njune zmage.

Marjetka in Raay Vovk se bosta zvečer pomerila s predstavniki iz 16 držav za deset vstopnic, ki jih bodo popeljale v sobotni finale, pred tem pa smo ju na MMC-ju gostili tudi v spletni klepetalnici. Povsem sta prepričana vase in skladbo Here For You. Zadovoljna sta tudi z nastopom in sceno: "Letos so zelo upoštevali naše želje, lahko bi rekli, da smo na 90 odstotkov vsega, kar bi si želeli. Glede na to, da je kar nekaj držav malce potarnalo, mislim da smo mi med tistimi bolj zadovoljnimi," sta sporočila glasbenika z Dunaja, ki sta imela dobre občutke tudi na sredini generalki, ki so jo že ocenjevale tudi strokovne komisije posameznih držav: "Dobro je šlo. Prava energija, pravi občutki, dobro odpeto. S pozitivnimi pričakovanji greva danes še pred ljudi," kar ne moreta pričakati nastopa.


Celoten klepet lahko preberete TUKAJ.

Švedska, Norveška, Latvija ...
Iz predizbora se bo v finale uvrstilo deset držav. Kako vidita tekmece, če je v glasbi mogoče govoriti kot o tekmovanju? "Veliko je dobrih skladb. Verjetno bosta Švedska kot največji favorit in Norveška z odlično skladbo zelo visoko. Prav tako ima zanimiv nastop latvijska pevka ..." Maraaya na Dunaju čutita močno podporo iz Slovenije, česar v preteklih letih nismo mogli ravno trditi: "Sploh ne čutiva negativizma, vsi so strašno pozitivni. Tistih nekaj negativnih komentarjev, ki jih pa pade 'klasično' pod MMC-jev portal, pa je že en tak obvezni minimum, ki mora biti, haha. Sicer pa da, letos čutiva NEVERJETNO podporo iz Slovenije in se vam zahvaljujeva za to...," sta dejala.

Prenos 2. predizbora si boste lahko od 21.00 naprej ogledali na TV Slovenija 2 (komentator Andrej Hofer) in prek MMC-ja ali poslušali na Valu 202 (komentator Miha Šalehar). Pred televizijske zaslone pa ste vabljeni že ob 20.00. Tam vas čaka Nejc Šmit v oddaji Od Eme do Dunaja.

Letos je res posebno leto, pravzaprav malokdo dvomi o tem, da Slovenije v soboto ne bi videli. Tudi Raay in Marjetka sta prepričana, da jima ne bo spodletelo. Beseda je seveda nanesla tudi na evrovizijsko kuhinjo. Kaj o tem menita onadva? "Misliva, da ne gre za podkupavanja ali dogovore. Malo gre za stvar trenutka, malo za popularnost države, malo za lokal patriotizem. Skratka, da, morda res ni vse glasba, ampak saj je logično. Tudi nam so hrvaški glasbeniki poznani in smo zato zanje glasovali bolj kot za kakšnega estonskega zvezdnika."

Največ možnosti za končno zmago imajo po njunem mnenju Švedska, Italija, Norveška in Rusija. Če/Ko se bosta uvrstila v finale, pa časa za slavje ne bo, saj bosta šla čim prej počivat, saj ju bo že v petek čakal nov nastop pred strokovnimi komisijami. "Za finale nama lahko čestitate le na Facebooku," sta se tako pošalila.

Marjetka se "odklopi", Raay širi energijo
Prvih pet dni sta Raay in Marjetka, ki sta par tudi zasebno, v avstrijski prestolnici preživljala dneve v družbi svojih sinčkov Vida in Oskarja. "Vse dopoldneve sva bila lahko z njima, saj smo imeli vaje popoldan in še to ne vsak dan, tako da sva se napolnila z njuno energijo. Zdaj pa sta pri babicah," sta dejala mlada starša, ki na Evroviziji v družbi "megaekipe" uživata, vseeno pa se že veselita konca "cirkusa", ko bo družina imela več skupnega časa.

Pa imata kakšne posebne rituale preden gresta na oder? "Marjetka se odklopi v svoj svet, Raay pa dodaja dobro energijo ekipi. Preverimo dvakrat vse potrebno in spodbujamo drug drugega," sta dejala in priznala, da je v tem, da sta par tako poklicno kot zasebno, tudi kakšna "zanka: "V tem so prednosti in slabosti, a na koncu je več prednosti, seveda. Ko se zavedaš, da je profesionalno nekaj drugega kot zasebno, gre vse lažje, je pa težko prepoznati to mejo."

Njune priprave na generalko in vtise po njej si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

Odgovor Maraaye na vprašanje, kje želita, da je Evrovizija naslednje leto v primeru njune zmage.