Prva vaja uspešno opravljena. Foto: MMC RTV SLO/Klavdija Kopina
Prva vaja uspešno opravljena. Foto: MMC RTV SLO/Klavdija Kopina
Katere slušalke izbrati, je zdaj vprašanje. Foto: Maraaya Facebook

Evrovizijska karavana, ki je na pot krenila v sredo zjutraj z Dolgega mostu, je na Dunaju že preizkusila teren.

"Super. Prva vaja je šla super," je vajo komentirala Marjetka, Raay pa je zadovoljen, ker je evrovizijska ekipa dovzetna za pripombe na nastop.

Ekipa z Marjetko in Raayem na čelu je okoli 18. ure stopila na oder v dvorani Stadthalle. Kot lahko vidimo v videu, je poleg dvojca na odru vidna še violinistka Lara, medtem ko tri spremljevalne pevke - Karin Zemljič, Manca Špik in Nika Zorjan - niso vidne.

Marjetka je na odru nosila "belo elegantno obleko" s podpisom oblikovalke Vesne Mirtelj, s katero sta uspešno sodelovali že pri Emi, manjkale pa niso niti slušalke, ki so postale zaščitni znak Maraaye.

V nedeljo, 17. maja, boste lahko samo na MMC TV od 18.00 do 20.30 spremljali prenos odprtja evrovizijske vasi na Dunaju!

Na današnji vaji se je predstavilo zadnjih devet držav iz drugega polfinala - poleg Slovenije še Izrael, Latvija, Azerbajdžan, Islandija, Švedska, Švica, Ciper, Poljska. Poleg njih se bodo za finalno vstopnico v drugem predizboru 21. maja borile še naslednje države: Litva, Irska, San Marino, Črna gora, Malta, Norveška, Portugalska, Češka.


Spodaj si lahko pogledate video in fotografije s prve vaje (foto: Thomas Hanses/EBU).