10 držav potuje v sobotni veliki finale. Foto: Eurovision.tv/Thomas Hanses (EBU)
10 držav potuje v sobotni veliki finale. Foto: Eurovision.tv/Thomas Hanses (EBU)

Latvija, Gruzija, Bolgarija, Avstralija, Ukrajina, Srbija, Poljska, Izrael, Litva in Belgija so tiste države, ki jim je uspel preboj naprej.

Tako kot v prvem evrovizijskem polfinalnem večeru se je tudi v drugem predstavilo 18 izvajalcev, a le 10 najboljših po mnenju strokovnih žirij in gledalcev se je uvrstilo v sobotni veliki finale.

Video: Deseterica, ki je slavila v drugem polfinalu

Na preboj naprej je upala tudi slovenska predstavnica ManuElla, ki se je nocoj na velikem odru arene Globe borila pod zaporedno številko 11.

"Prvi občutki so zelo mešani. Predvsem pa sem zelo ponosna na nastop. Hvaležna sem, da so mi Slovenci dali možnost, da nastopim na najlepšem odru na svetu," je za MMC takoj po končanem izboru povedala slovenska predstavnica, ki dodaja, da je bilo zanjo najpomembnejše, da da vse od sebe.

ManuElli je na odru družbo delal danski akrobat Jannik Baltzer Hattel, na odru pa niso bili vidni spremljevalni pevci Lea Sirk, Karin Zemljič, Mitja Bobič in soavtor evrovizijske pesmi Blue and Red Marjan Hvala.

Glasovi gledalcev in strokovne žirije
Poleg Slovenije so se morale od nadaljnjega tekmovanja posloviti tudi Švica, Belorusija, Irska, Makedonija, Danska, Norveška in Albanija.

Nocoj ste za svoje favorite lahko glasovali tudi vi (za Slovenijo ni bilo mogoče glasovati), svoje glasove pa je prispevala tudi strokovna žirija, ki jo sestavljajo Marjetka Vovk iz dua Maraaya, pevka Eva Hren, pevec Clemens, Tadej Košir iz skupine Muff in avtorica besedil Urša Vlašič.

Izbor za Pesem Evrovizije 2016 je mogoče spremljati na MMC-jevem portalu, na Facebooku, Twitterju, Instagramu in kanalu ter na Snapchatu (EmaEvrovizija).

<-- Vsebina spodaj se je prenesla iz starega urejevalnika. Odstranite to vrstico in shranite/uredite novico. -->