Tinkara Kovač je s skladbo Spet/Round and Round pristala na 25. mestu v finalu Evrovizije. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Tinkara Kovač je s skladbo Spet/Round and Round pristala na 25. mestu v finalu Evrovizije. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Kovačeva je na velikem odru Evrovizije v Köbenhavnu zapela slovensko-angleško različico Spet/Round and Round, toda slovenske radijske postaje je osvojila s slovensko različico. S pesmijo, pod katero se je kot avtor glasbe in aranžmaja podpisal Raay, pod besedilo pa Kovačeva, Hannah Mancini in Tina Piš, je pristala na sedmem mestu lestvice največkrat predvajanih skladb lanskega leta.

Na lestvici so se od slovenskih izvajalcev znašle še skladbe Nov dan skupine Muff (na 20. mestu), Pozitivne misli skupine Dan D (na 29. mestu), Paše mi v izvedbi April (na 41. mestu), Nekoč, nekje skupine Tabu (na 42. mestu) in Nasmeh življenja v izvedbi Nike Zorjan (na 46. mestu).

Na vrhu lestvice, ki nastaja po metodi "radio monitoringa" in zajema 61 slovenskih radijskih postaj, je pristal nemški folk duet Milky Chance z uspešnico Stolen Dance. Med prvo deseterico pa so se uvrstile še skladbe Jubel (Klingande), Budapest (George Ezra), Happy (Pharrell Williams), Waves (Mr. Probz), Addicted To You (Avicii), Timber (Pitbull feat. Kesha), Summe – extended mix (Calvin Harris) in Can't Remember To Forget You (Shakira feat. Rihanna).