Strokovna komisija je izmed 145 prijavljenih na javni razpis in s povabilom avtorjem/izvajalcem izbrala osem izvajalcev. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Strokovna komisija je izmed 145 prijavljenih na javni razpis in s povabilom avtorjem/izvajalcem izbrala osem izvajalcev. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Gostitelji izbora EMA 2015, ki bo v soboto, 28. februarja 2015, ob 20. uri,  bodo Darja Švajger, Maja Keuc, Tinkara Kovač in Nejc Šmit.
Gostitelji izbora EMA 2015, ki bo v soboto, 28. februarja 2015, ob 20. uri, bodo Darja Švajger, Maja Keuc, Tinkara Kovač in Nejc Šmit.
Gostiteljica Eme 2015 bo tudi naša lanskoletna predstavnica na Pesmi Evrovizije Tinkara Kovač.
V soboto bo znano, kdo bo po Tinkari Kovač naslednji predstavnik Slovenije na pesmi Evrovizije. Foto: Jani Ugrin

Pesmi si sledijo po vrstnem redu nastopov, tako se bosta v soboto prva predstavila Alya in Neno Belan s pesmijo, ki spominja na europop, Misunderstandings. Na odru Eme bodo Alyi in Belanu delale družbo štiri spremljevalne pevke - dve prihajata iz Slovenije, dve iz Hrvaške. "To je pravi slovensko-hrvaški projekt. To pomeni, da glasbeniki lahko naredimo to, česar politiki niso sposobni. Skupaj smo močnejši," je dejal Belan.

Osem pesmi boste lahko ekskluzivno v celoti slišali v torek ob 18. uri na Valu 202 in v četrtek med 10. in 11. uro na Radiu Maribor.

Drugi bo na oder Eme stopil debitant na izboru Tim Kores. Pesem Once Too Many Times je nastala, ko je Kores preigraval na kitaro in pel. Tako je nastala osebnoizpovedna moderna poprock balada, ki jo bo na odru Eme predstavil sam. Za njim bo na oder Eme stopila še ena debitantka, in sicer Jana Šušteršič s popdance pesmijo Glas srca. Glede nastopa glasbenica ostaja skrivnostna. "Na odru bom imela mikrofon, pela bom, oblečena bom ... Saj veste, da vam ne smem povedati (smeh). Lahko pa vam povem, da na odru ne bom sama in da lahko pričakujete presenečenje," je dejala Šušteršičeva.

Ljubitelji spevnega poprocka bodo prišli na račun ob nastopu skupine I.C.E., ki bodo nastopili kot četrti. Na odru Eme se bodo predstavili s "hitro, udarno in nažgano" pesmijo Vse mogoče. "I.C.E. bomo 28. februarja na odru to, kar smo na koncertih in na vajah," je dejala pevka Renata Mohorič o nastopu.

Sledil bo nastop še enega debitanta. Kot peti se bo predstavil Clemens z retropop pesmijo Mava to, ki govori o mladi ljubezni. "Na odru bom imel za sabo pet spremljevalnih pevcev," je razkril Klemen Mramor.

Več o izboru EMA 2015 najdete na: - uradni strani na Facebooku,

- Instagramu,
- in na naši interaktivni podstrani.

O odnosih govori tudi pesem Here For You, s katero se bosta pod zaporedno številko šest predstavila Maraaya. Njuna pesem za Emo je mešanica indiepopa in soula. "Na odru bomo štirje, za odrom pa še dve spremljevalni pevki, tako da smo na polno izkoristili kapacitete na odru - šest nas lahko na njem stoji in šest nas bo," je dejala Marjetka Vovk.

Kot predzadnji bo na oder stopil aktualni zmagovalec Slovenske popevke in Melodij morja in sonca Rudi Bučar s pesmijo Šaltinka. Gre za pesem, ki vsebuje elemente istrskega okolja in balkanskega melosa. Na odru Eme jo bo Bučar predstavil s skupino Figoni. "To je pet lepih mož, ki bodo hodili. Koreografsko ne bomo komplicirali, ampak na vsak način bomo poskušali uprizoriti živ nastop," je v istrskem narečju pojasnil Bučar.

Zadnja bo z močno balado Alive stopila na oder Eme, ki ga je leta 2009 že zapustila zmagovalno (skupaj s Quartissimo) Martina Majerle. Na odru bo stavila na minimalizem. "Sto let sem že spremljevalna pevka in sem ugotovila, da se mi ne da več gledati kolegov na odru, zato sem jih postavila za oder," je v šali dejala Majerletova.

Izsekom pesmi lahko prisluhnete spodaj.

IZVAJALECNASLOVGLASBABESEDILOARANŽMA
1ALYA & NENO BELANMISUNDERSTANDINGSNeno Belan, Zvonimir ZrlićTonči Pajkin

Neno Belan, Zvonimir Zrlić, Žare Pak

2TIM KORESONCE TOO MANY TIMESDejan RadičevičTim Kores

Dejan Radičevič, Tim Kores

3JANA ŠUŠTERŠIČGLAS SRCAAleš KlinarTina Muc

Miha Gorše

4I.C.E.VSE MOGOČEJalen Štremfelj, Renata Mohorič, Matej Sušnik, Blaž Sotošek, Tine JanžekRenata Mohorič

Jalen Štremfelj, Renata Mohorič, Matej Sušnik, Blaž Sotošek, Tine Janžek

5CLEMENSMAVA TOKlemen MramorTina Muc

Miha Gorše

6MARAAYAHERE FOR YOURaay, Marjetka VovkCharlie Mason, Raay

Raay, Art Hunter, Tomass Snare

7RUDI BUČAR EN FIGONIŠALTINKARudi BučarRudi Bučar

Rudi Bučar, Gaber Radojevič

8MARTINA MAJERLEALIVEAndrej BabićAndrej Babić

Branko Berković