Ulo Furlan lahko trenutno gledamo v nanizanki Življenja Tomaža Kajzerja, lani pa je odigrala glavno vlogo v televizijskem filmu Franja. Foto: Žiga Culiberg
Ulo Furlan lahko trenutno gledamo v nanizanki Življenja Tomaža Kajzerja, lani pa je odigrala glavno vlogo v televizijskem filmu Franja. Foto: Žiga Culiberg
Voditeljska trojica Evrovizije 2014. Foto: Michael Søndergaard

Emo 2014 si boste gledalci lahko ogledali v soboto, 8. marca, ob 20. uri na prvem programu TV Slovenija.
"Moj prvi spomin na Emo sega že nekaj let nazaj, stara sem bila deset let in mislim, da znam vsaj refren vseh zmagovalnih pesmi, ki smo jih poslali na izbor za Pesem Evrovizije. Mogoče ne prav vseh zmagovalnih, sem pa z najboljšo prijateljico Majo iz osnovne šole na ves glas prepevala Tih deževen dan, tudi kar tam, sredi Čevljarskega mosta, do vdiha natančno. Da o tem, kje in kolikokrat sem grulila Lahko ti podarim samo ljubezen, sploh ne bi," razlaga Furlanova.
"Ema vsako leto na svoj način zaznamuje moje življenje. Ali je to zato, ker že vnaprej naznanim svojega favorita, spet drugič zato, ker svoje mnenje vneto branim, stiskam pesti in čakam na rezultate glasovanja. Predvsem pa me zadnja leta navdušuje šov, ki spremlja prireditev, in komaj čakam, da 8. marca skupaj poiščemo tistega, pravega za leto 2014," še dodaja igralka, ki jo trenutno lahko gledamo v nanizanki Življenja Tomaža Kajzerja.

Interni izbor sodelujočih na izboru EMA
RTV Slovenija je prek internega izbora k sodelovanju po svojem izboru povabila glasbene izvajalce in avtorje skladb. Predizbori že potekajo, končni izbor bo znan v naslednjih dneh. Na izboru EMA 2014 bodo predstavnico ali predstavnika RTV Slovenija na Pesmi Evrovizije 2014 izbrali izključno gledalci oddaje s telefonskim glasovanjem.

Danska televizija DR je imena gostiteljev, ki vas bodo popeljali skozi tri evrovizijske večere, razkrila v torek. To bosta izkušena voditelja Nikolaj Koppel in Lise Rønne ter zvezdnik uspešne danske politične serije Oblast (Borgen) Pilou Asbæk. Oblast se predvaja v več kot 70 državah po svetu, tudi na Televiziji Slovenija, in sicer ob nedeljah zvečer.