Arena v Malmöju, kjer bodo potekali vsi trije večeri. Foto: Reuters
Arena v Malmöju, kjer bodo potekali vsi trije večeri. Foto: Reuters
Hannah
Hannah je za evrovizijsko občinstvo pripravila tudi videospot za pesem Straight into Love. Foto: MMC RTV SLO

Odločitev o vrstnem redu nastopajočih so letos sprejeli producenti šova. Njihovo odločitev pa sta potrdila izvršni nadzornik EBU-ja Jon Ola Sand in referenčna skupina.

Za drugačen način sestave vrstnega reda (pretekla leta so ga izžrebali) so se organizatorji letos odločili, ker so želeli ustvariti čim bolj raznolik šov. "Ob dopustitvi, da producenti sestavijo vrstni red nastopajočih, pripomoremo k bolj razburljivemu televizijskemu šovu. Hkrati pa dovoljujemo vsakemu nastopajočemu, da bo izpostavljen, kot mora biti. Namesto da ga obkrožajo nastopi sodelujočih, ki so podobni v slogu in tempu njihovih skladb," je pred časom pojasnil Sand.

Predstavitve pesmi si lahko ogledate s pomočjo MMC-jevega interaktivnega evrovizijskega zemljevida, ki ga najdete na podstrani Evrovizija 2013.

Podatek, katere države se bodo predstavile v istem polfinalnem večeru kot Slovenija, je za nas pomemben z vidika, kdo vse bo lahko glasoval za nas. Gledalci namreč lahko glasujejo le za države, ki nastopajo v istem polfinalu kot njihova predstavnica, glasujeta pa lahko tudi polovica "velikih pet" in država gostiteljica, ki so že uvrščene neposredno v finale.

Priprave Hannah na Evrovizijo lahko spremljate na njenem uradnem profilu na Facebooku ali pa na uradnem profilu na Twitterju.

Prvi polfinale v Malmöju na Švedskem bo 14. maja, drugi 16. maja, veliki finale pa še dva dni pozneje, 18. maja.

Najprej na Nizozemsko, potem na Švedsko
Še pred nastopom na Evroviziji pa bo Hannah 13. in 14. aprila gostovala na petem tradicionalnem predevrovizijskem koncertu Eurovision in Concert 2013 v Amsterdamu. Gre za medijsko najbolj odmeven predevrovizijski dogodek, ki ga podpira tudi evropska radiodifuzna zveza EBU. Na velikem promocijskem koncertu, ki bo v soboto, 13. aprila, se bo poleg Hannah predstavilo še vsaj 20 letošnjih evrovizijskih skladb.

PRVO POLFINALE.DRUGO POLFINALE
Zap. št.
nastopa
DržavaZap. št.
nastopa
Država
1.

Avstrija

1.Latvija
2.Estonija
2.San Marino
3.Slovenija
3.Makedonija
4.Hrvaška
4.Azerbajdžan
5.Danska
5.Finska
6.Rusija
6.Malta
7.Ukrajina
7.Bolgarija
8.Nizozemska
8.Islandija
9.Črna gora
9.Grčija
10.Litva
10.Izrael
11.Belorusija
11.Armenija
12.Moldavija
12.Madžarska
13.Irska
13.Norveška
14.Ciper
14.Albanija
15.Belgija
15.Gruzija
16.Srbija16.Švica
17.
Romunija