Hannah bo na odru s tremi plesalci in dvema backvokalistkama. Foto: Facebook Hannah Mancini
Hannah bo na odru s tremi plesalci in dvema backvokalistkama. Foto: Facebook Hannah Mancini
Hannah
Se bo s Hannah Slovenija (končno) spet uvrstila v finale? Foto: MMC RTV SLO

Američanka, ki živi v Sloveniji, ima s pripravami na Evrovizijo veliko dela, saj je 14. maj bliža. Kot je znano, bo na oder v Malmöju stopila v prvem polfinalu, pod zaporedno številko 3. Nedavno so predstavili tudi uradni videospot za skladbo Straight Into Love, končno podobo pa počasi dobiva tudi njen nastop.

Predstavitve pesmi si lahko ogledate s pomočjo MMC-jevega interaktivnega evrovizijskega zemljevida, ki ga najdete na podstrani Evrovizija 2013.

Kot je dejala v oddaji Dobro jutro na Televiziji Slovenija, si je zamislila zelo "vizualne" tri minute na evrovizijskem odru, v katerih želi prikazati močna čustva, ki jih tudi opeva v pesmi, od drame do strasti. "Želim, da bo nastop naredil vtis na gledalce, a hkrati ne bo kičast," je dejala. Za koreografijo skrbi preizkušeni plesalec Anže Škrube, ki bo ob njej stal tudi na odru, ob njem bosta na Švedskem še dva člana skupine Maestro, Matic Zadravec in Primož Pavlič.

V skladbi Straight Into Love je sicer zelo malo spremljevalnih vokalov, se bo pa Slovenija tokrat odpovedala "zimzeleni trojici" Katji Koren, Sandri Feketja in Martini Majerle. Kot je dejala Hannah, so se ozrli čez mejo, saj bosta spremljevalni pevki iz Danske - Julie in Susanne, a jih bodo dobili kar tam, na kraju samem. "Ne bosta pa niti v dosegu kamere, saj imata res majhno vlogo," je še pojasnila.

Priprave Hannah na Evrovizijo lahko spremljate na njenem uradnem profilu na Facebooku ali pa na uradnem profilu na Twitterju.

Pevka, ki je poročena s Slovencem, s katerim imata tudi hčer, je Mojci Mavec še zaupala, da je že v ZDA slišala za Evrovizijo, saj ima ta festival tudi čez lužo klub oboževalcev, je pa res, da ga televizijske hiše ne prenašajo. "Vem, da so na Evroviziji nastopili Abba, Katrina & the Waves, Celine Dion ... A šele, ko sem prišla sem, sem videla, kako velika stvar pravzaprav je Evrovizija."

Hannah, ki bo čez 14 dni v Amsterdamu nastopila na koncertu, ki ga pripravlja klub oboževalcev Pesmi Evrovizije, je razkrila tudi nekaj plesnih korakov. Posnetek si lahko ogledate spodaj, prav tako tudi njeno gostovanje v Dobro jutro.

Kaj pripravlja Hannah Mancini?
Kaj pripravlja Hannah Mancini?