Conchita ima po zmagi polne roke dela in povabil na različne dogodke. Foto: Reuters
Conchita ima po zmagi polne roke dela in povabil na različne dogodke. Foto: Reuters

Kot poroča uradna spletna stran Evrovizije, se avstrijska državna radiotelevizija ORF že zavzeto pripravlja na to, da pride eden največjih glasbenih "cirkusov" na svetu maja prihodnje leto na avstrijska tla. Čeprav je od zmage Conchite Wurst minil komaj dober mesec, že izbirajo mesto prireditelja.

"Po skrbni preučitvi vseh prijav se je ORF odločil, da bo nadaljeval pogajanja z mestom Dunaj in skrbniki tamkajšnje dvorane Wiener Stadthalle, mestom Gradec in skrbniki dvorane Stadthalle Graz ter z Innsbruckom oziroma tistimi, ki urejajo dogodke v dvorani OlympiaWorld," so sporočili iz vodstva ORF-a.

Kdaj bo padla končna odločitev o mestu prireditelju, ni znano, če bo izbran Gradec, bo Evrovizija potekala skoraj pred slovenskimi vrati. Glede na to, da ima ta dogodek kljub ne prav blestečim uvrstitvam slovenskih predstavnikov v zadnjih letih pri nas še vedno ogromno privržencev, pa bo verjetno bližino Avstrije izkoristilo tudi precej Slovencev, ki si bodo želeli v živo ogledati enega izmed treh evrovizijskih večerov.

Po razglasitvi treh finalistov, ki se še potegujejo za organizacijo tega glasbenega festivala, je postalo jasno, da so iz igre izpadli dunajsko letališče Schwechat, prizorišče pri Schwarzlseeju na Štajerskem, Koroška s stadionom ob Vrbskem jezeru in Burgenland z razstaviščem Oberwart.