Videospot je bil posnet v dveh delih in v dveh snemalnih dneh. Prvi in največji del je bil posnet v rojstnem kraju Tinkare Kovač, v Kopru. Drugi pa je potekal v Devinu, na Rilkejevi poti, kjer je glasbenica tudi dobila navdih za besedilo svoje pesmi. Foto: Niko Karo
Videospot je bil posnet v dveh delih in v dveh snemalnih dneh. Prvi in največji del je bil posnet v rojstnem kraju Tinkare Kovač, v Kopru. Drugi pa je potekal v Devinu, na Rilkejevi poti, kjer je glasbenica tudi dobila navdih za besedilo svoje pesmi. Foto: Niko Karo
Tinkara Kovač
Tinkara Kovač se bo na Evroviziji predstavila s pesmijo Round and Round/Spet, pod katero se je skupaj s Hannah Mancini podpisala pod besedilo. Glasbo in aranžma pa je prispeval Aleš Vovk - Raay. Foto: RTV SLO
Pod njeno stilsko podobo v videu se je podpisala Vesna Mirtelj. Za njeno obleko na evrovizijskem odru pa bo poskrbela Svetlana Visintin, ki je leta 1995 oblekla Darjo Švajger. Foto: Niko Karo
Svoj del k videospotu sta prispevala tudi plesalca plesne šole Bolero Matevž Česen in Petra Ravbar. Pod evrovizijski videospot se je podobno kot lani podpisal režiser Niko Karo. Foto: Niko Karo
Dvodnevno snemanje je po besedah glasbenice zaznamovala predvsem ekipa. Za njen videz so poskrbeli mojstrici ličenja Barbara Husu in Ana Hribernik, frizer Denis Hairshow, stilistka Vesna Mirtelj ter oblikovalca nakita Olga Košica in Rok Marinšek. Foto: Niko Karo
Velik del snemanje je potekal v Luki Koper - v terminalu, kjer je razsipni tovor. V videospotu pa poleg Kovačeve nastopajo tudi člani njene skupine. Foto: Niko Karo

Po predstavitvenem videu, ki je bil posnet dan po zmagoslavju Tinkare Kovač na Emi v Studiu 1 Televizije Slovenije, se na Evroviziji zdaj predstavlja z novim videospotom. Njegovo snemanje je omogočilo združenje Sazas, na katerega so se obrnili avtorji, s prošnjo, da podprejo letošnji odhod slovenskega predstavnika na Evrovizijo in omogočijo promocijo po Evropi z novo vizualno podobo.

Toda pesem Round and Round/Spet ni dobila le nove vizualne preobleke, ampak so jo ustvarjalci nadgradili tudi v glasbenem smislu. "Odločili smo se, da bomo gradili na glasbeni izvedbi v živo, skratka na vokalih," je pojasnila v elektronskem "pogovoru" za MMC Tinkara Kovač ob vprašanju, zakaj je prelomila obljubo, dano v MMC-jevi klepetalnici po zmagi na Emi, da se sestava nastopajočih na odru ne bo spremenila.

Na evrovizijskem odru se bodo z njo predstavili še štrije spremljevalni vokalisti, v sestavi: Lea Sirk, Nika Zorjan, Manca Špik in Raay.

Več pa si lahko preberete spodaj, kjer najdete tudi nov videospot za pesem Round and Round/Spet.


Že v napovedi za video smo napisali: mesec dni je minil od vaše zmage na Emi. Kakšen je bil ta mesec?
Kar precej naporen. Zelo veliko intervjujev sem imela in še imam. Pravzaprav ne pomnim, kdaj sem jih toliko imela. Danes je to enostavno zaradi spleta, vendar včasih pogrešam človeški stik. Bolj se je zabavno srečati ob čaju in tortici na, recimo, ljubljanskem nabrežju in poklepetati, kot pa buljiti sredi noči v ekran (smeh).
Trikrat ste imeli priložnost spremljati, kaj se dogaja z nekom, ki samo nastopi na Emi in potem spremlja zmagovalca, ki odide na Evrovizijo. Kako pa je, če si ti tista oseba?
Seveda je vse skupaj bolj adrenalinsko, in ko se ponudi dodaten izziv za še korak višje glede na število poslušalcev in navijačev, je včasih težko verjeti, da si to prav ti, ta letošnji človek z misijo predstaviti sebe in zastopati celo svojo domovino. To je res lep občutek in hkrati odgovoren.
V videospotu se vam bo znova pridružil vaš bend. Po zmagi ste v MMC-jevi klepetalnici zapisali, da vas bo ista zasedba absolutno spremljala tudi na Evroviziji. Kako to, da je prišlo do sprememb v ekipi, ki bo stala z vami na odru?
Ja, vendar smo se odločili, da bomo gradili na glasbeni izvedbi v živo, skratka na vokalih. Vsi vemo, da je žal glasba na plejbek, zato so tudi sami glasbeniki rekli, da se glede na njihovo res glasbeno dušo in pristen odnos do glasbe, ne bi pretvarjali, da igrajo. V kreativni glasbeni ekipi pa smo se vsi zavedali, da bodo tri ženski spremljevalni vokali, Lea Sirk, Manca Špik in Nika Zorjan dali refrenom in nasploh skladbi še dodatna krila.
V novem videospotu lahko slišimo tudi višje vokale. Raay se je pred dnevi malo poigral z meritvami višin vokala vseh slovenskih izvajalk na Evroviziji in pristali ste tik za Martino Majerle. Kako težavna naloga je - v smislu vokala - pravzaprav pred vami?
To z najvišjim tonom je hecno! Me prav veseli, da je tako (smeh) ... Sicer pa skladba in njena vokalna linija morda zvenita preprosto, a nista tako zelo preprosti. Zato vadim in brusim glasilke, da bom lahko dala maksimalno od sebe.
Koliko poudarka bo danega na koreografijo?
Toliko, kolikor ga tako intenzivna skladba z glasbenega vidika potrebuje ... Skratka malo magije in ščepec blišča tu in tam.
Po zmagi smo lahko zasledili zanimivo objavo, ko ste na strani na Facebooku zapisali, da se mediji bolj ukvarjajo s škandali, in postavili vprašanje, koliko inštrumentov je mogoče slišati v skladbi Round and Round/Spet. Ko sami spremljate, kako so mediji nekoč in danes poročali o zmagovalcu Eme, kakšno razliko najbolj opazite?
Ja, veliko je negativnih komentarjev, nesramnosti tudi na raznih forumih, da človeku pada dol čeljust. Najlažje se je skrivati za psevdonimom in biti pameten. Sprejmem vse konstruktivne kritike, blatenje vsevprek pa ne, hvala. V novinarskih vodah so res malo pisali o glasbi, več je bilo o vsem drugem, o oblekah, smehu, solzah ... Vse to seveda spada zraven, a lepo bi bilo prebrati vsaj malo več še o glasbi. To je tudi smisel Eme in to je bistvo, ne smemo na to pozabiti.
Kdo od vaših bližnjih se je najbolj razveselil vaše zmage?
Morda prav moja 6-letna hči!
Kaj vas še čaka v tem mesecu priprav?
Pripravljamo še kak obfestivalski dogodek na Danskem, upam, da nam uspe povezati vse niti! Drugače pa enako naprej, petje, upevanje, vaje za vokalno izvedbo vseh nastopajočih, vmes kakšno merjenje za kostum, in upam, tudi kak skok v bazen ali na sprehod po neskončni sončni kraški gmajni.