Nuška Drašček, Raiven, Tim Kores, United Pandaz & Arsello feat. Alex Volasko so del osmerice, ki bodo nastopili 17. febuarja v prvem predizboru Eme. Foto: Osebni arhiv izvajalcev
Nuška Drašček, Raiven, Tim Kores, United Pandaz & Arsello feat. Alex Volasko so del osmerice, ki bodo nastopili 17. febuarja v prvem predizboru Eme. Foto: Osebni arhiv izvajalcev
ema
Drugi predizbor bo potekal 18. februarja na Gospodarskem razstavišču. Foto: RTV Slovenija
ema
Skozi vse tri večere bodo krmarile Maja Martina Merljak, Tina Gorenjak in Tanja Kocman, v finalu se jim bo pridružil še Mario Galunič. Foto: Jani Ugrin

Nuška Drašček je za svoj tretji nastop na Emi izbrala pesem Flower in the Snow. Pele Loriano je poskrbel za glasbo in aranžma, za besedilo Lina Button in Brendan Wade, Lina Button pa je sodelovala še pri pripravi glasbe. "Pesem je napisala tuja ekipa, zato je tudi v angleškem jeziku. Pritegnila me je skrivnostnost te pesmi - ima zelo zanimive momente," je dejala Nuška.

Izbor za Pesem Evrovizije 2017 je mogoče spremljati na MMC-jevem portalu, na Facebooku, Twitterju, Instagramu in kanalu YouTube ter na Snapchatu (EmaEvrovizija).


Raiven bo na izboru nastopila drugo leto zapored. Besedilo za pesem je napisala sama, pri pripravi glasbe pa je sodelovala z Jernejem Kržičem in Tadejem Koširjem, ki sta poskrbela tudi za aranžma. "Pesem govori o tem, kako zažariš, ko najdeš svoj pravi izraz," je v pogovoru pred letošnjo Emo pojasnila Raiven.

Pod skladbo Tima Koresa sta se pri pripravi glasbe, besedila in aranžmaja podpisala Jeff Lewis in Drew Lawrence. "Na Emi se bom predstavil z uspešnico, ki jo je pripravil svetovno znan glasbeni producent iz Los Angelesa Gerhard Joost, ki je bil nagrajen celo z grammyjem. Naslov pesmi je Open Fire in že kot demo se mi je takoj zataknila v ušesu. O sami pesmi pa ne bi govoril na dolgo in široko, ker na koncu šteje zgolj to, kar si mislijo ljudje, ko jo prvič zaslišijo," je o pesmi dejal Kores.

Besedilo za pesem Heart to Heart je ustvaril Alex Volasko, z Gorazdom Hižakom (Arsello) sta pripravila glasbo, Arsello je ustvaril aranžma. "Naslov Heart to Heart pove, o čem govori pesem. Na svetu je na milijone src in "pande" so tiste, ki ga združujejo v eno. Čeprav smo daleč narazen, smo vsi ljudje - vsi smo enaki. In ta pesem govori prav o tem," je v imenu pand pojasnil Volasko.

Pogovore pred Emo si lahko pogledate v spodnjih videih.