Lani je Slovenijo na otroški Evroviziji zastopala Ula Ložar. Foto: EBU (Elena Volotova/Maria Mifsud)
Lani je Slovenijo na otroški Evroviziji zastopala Ula Ložar. Foto: EBU (Elena Volotova/Maria Mifsud)

RTV Slovenija je potrdila udeležbo na Pesmi Evrovizije za otroke, ki bo potekala 21. novembra v Areni Armeec. Otroška Evrovizija bo letos na sporedu trinajstič.

Čeprav je šla lani zmaga v Italijo - gledalce in strokovno žirijo je najbolj prepričal 14-letni Vincenzo Cantiello s pesmijo Tu primo grande amore -, ta ne bo priredila letošnjega izbora. Potekal bo v državi, iz katere prihaja drugouvrščena na lanski otroški Evroviziji Krisia Todorova, ki se je tik za Cantiello uvrstila s pesmijo Planet of the Children (to je izvedla skupaj z mladima klavirskima virtuozoma Hasanom in Ibrahimom).

Ker gre za mlajšo sestro slavne Pesmi Evrovizije, so tudi pravila podobna, nastopajo pa lahko otroci, stari od 10 do 15 let. Pravila dopuščajo vsaki sodelujoči radioteleviziji, da po lastni presoji izbere svojega predstavnika. Način izbora letošnjega predstavnika bo RTV Slovenija sporočila v prihodnjih tednih. Lani nas je zastopala takrat 12-letna Ula Ložar, ki je s pesmijo Nisi sam/Your Light osvojila 12. mesto.

Poleg Slovenije se bodo letos na otroški Evroviziji predstavili še predstavniki Albanije, Armenije, Belorusije, Bolgarije, Gruzije, Irske, Italije, Malte, Črne gore in Nizozemske.

Spodaj si lahko pogledate razglednico gostujoče države in radiotelevizije BNT.