Evrovizija
Leo so pričakali ponosni oboževalci in družina. Foto: BoBo
V finalu 63. pesmi Evrovizije je s pesmijo Hvala, ne! zasedla 22. mesto. Foto: EPA

Dodaj v

V Izoli presenetili Leo Sirk: Ona je naša zmagovalka in ponosni smo nanjo

Oboževalci so Leo že nestrpno pričakovali
14. maj 2018 ob 09:06
Izola - MMC RTV SLO

V domačo Izolo se je vrnila slovenska evrovizijska predstavnica Lea Sirk. Energično Primorko, ki je Sloveniji na 63. izboru za pesem Evrovizije priborila zavidljiv uspeh, so pozdravili ponosni oboževalci, družina in prijatelji.

Ob prihodu v Slovenijo je utrujena, a še vedno nasmejana Lea pozdravila oboževalce, ki so njen prihod že nestrpno pričakovali - vsi so nosili tudi posebne navijaške majice z napisom "Hvala ne!", pripravili pa so ji celo navijaške plakate, na katerih je pisalo: "Lea Sirk, naša kraljica." Vsi v en glas pa so dejali: "Ona je naša zmagovalka in ponosni smo nanjo."

"V bistvu sem celotno zgodbo že poznala, že dvakrat sem bila na Evroviziji, cel protokol itak poznaš, je pa drugače, če si sam samostojno na odru, ker te z vseh strani te kličejo, te vabijo, govorijo o tebi ... Na trenutke sem imela občutek, kot da sem najbolj egocentrična oseba na tem svetu, ker kar koli sem odprla, vsepovsod so bile moje slike in je bilo tako, bom zamenjala telefon," je povedala Lea po vrnitvi na domača tla. Razkrila pa je tudi, česa si ne želi: "Moram povedati da sem sita intervjujev in vsega, to je edino, česar si res ne želim v tem tednu."


Po preračunanih glasovih telefonskega glasovanja je slovenska predstavnica na Evroviziji zbrala 64 točk in se s tem uvrstila na 22. mesto, ob tem pa dejala, da je vsako mesto, ki ni zadnje, hvaležno.

Več v spodnjem prispevku novinarke Erter Pust.

K. Ši., Foto: BoBo/Sara Ros
Prijavi napako
Komentarji
Celine
# 14.05.2018 ob 10:24
Bravo Lea!
jakosol
# 14.05.2018 ob 11:07
Kar se tiče Izraela, gre očitno za čisti nakup zmage. Ni naključje, ker je letos 70. letnica ustanovitve Izraela in bodo ZDA prenesle veleposlaništvo v Jeruzalem. Tudi zmagovalka je takoj napovedala, da bo Evrosong naslednje leto gostil Jeruzalem (provokacija). Če je po lanski zmagi Portugalca še bilo kaj upanja za glasbo, je letos jasno, da gre za geopolitične interese. Še enkrat apeliram na RTV, da izstopi iz tega cirkusa in denar porabi za druge pametnejše namene.
pene
# 14.05.2018 ob 11:31
in SLakonja bi zmagal, jasno..

Komad je drugačen in bejba je nastopila povsem korektno!
Luka Novak
# 14.05.2018 ob 10:49
Povsod je lepo, najlepše pa doma v krogu družine, kajne Lea.

Se vidimo na Melodijah morja in sonca.
Žiga21
# 14.05.2018 ob 11:10
Če ti ves čas napovedujejo zadnje mesto, najmanjše možnosti da se prebiješ v finale, lahko slaviš tudi predzadnje mesto. In na vse videno lahko Lea slavi, ker si je zaslužila. Ampak eni tega ne boste nikoli dojeli.
Tine Maza
# 14.05.2018 ob 11:04
Pa kaj je z vami, ljudje? Zakaj ste tako ogorčeni in SOVRAŽNI? Mislite, da je v tekmovanju, kjer bolj kot glasbeni okus šteje 'volilna' baza, kaj več kot 22 mesto realen izid?

Finale je za mini državico kot je naša dosežek. Lea je ena od predstavnic, ki je lovila glasove tistih, ki se odločajo na podlagi SLIŠANEGA (in videnega), ne pa na podlagi zgodovine države in njenih zavezništev, medijskega hypa in dolgoletnih glasovalnih navad.

Slovenija NIKOLI ne bo imela možnosti niti za top 3, kaj šele za zmago - razen, če bo kdaj imela (ali uvozila, kot je naredila Švica s Celine Dion) kakšno veliko zvezdo.

Vprašanje je, kdaj bomo sploh spet videli finale.
1upanje
# 14.05.2018 ob 11:52
Bravo Lea ... moje mnenje je, da je bil nastop odličen, pesem v sodobnih ritmih, električen mrk - genialna ideja, nimamo se kaj sramovati! Čestitke in pohvale
ms-601
# 14.05.2018 ob 12:14
Toliko kritik in pljuvanja, na koncu se pa vedno izkaže da nas je veliko takih ki spremljamo Eurosong z veseljem.
čeprav drži da je vse skup en cirkus, nima smisla zanikat
zamudnik
# 14.05.2018 ob 12:38
Fajn klima v tej Izoli.
[MOD]Beslic
# 14.05.2018 ob 12:37
Jaz osebno bi jo poslal vsako leto na ESC, vsako leto pa bi izbirali najboljšo pesem za njo.
ms-601
# 14.05.2018 ob 12:15
To da je šla zmaga v izrael je zgovorno samo po sebi ,da smo daleč od tega da ni nekih interesov zadaj
rarock
# 14.05.2018 ob 15:12
Ma Homer, o čem ti? Kot vem je imlea vsaj zadnje 4 dni vsak dan nastop : sreda za žirijo genralka, četrtek polfinale, petek generalka za žirijo in sobota finale. pa ni blo enga kiksa
Luka Novak
# 14.05.2018 ob 12:36
Mogoče bi bilo dobro kritike izobrazit : kdo je Lea Sirk ?

Rojena 1. septembra 1989, že v otroštvu nastopala na pevskih festivalih in igrala flavto že v osnovni šoli, svojo glasbeno izobrazbo pa končala z magisterijem flavte v Ženevi. Poleg flavte je študirala tudi klavir in solo petje.

https://si.aleteia.org/2018/05/12/kdo-sploh-je-lea-sirk/

p.s. čeprav je doma na drugem koncu Primorske, jo zaradi priimka (tipičen za Goriška Brda) v pogovorih v šali pogosto imenujem "Brika"
cartekmedo
# 14.05.2018 ob 15:23
Lea Sirk je zelo dobro nastopila.

Uvrstitev v finale je za nas že veliki uspeh. O zmagi pa lahko samo sanjamo,ker to se bo zgodilo čez kakšnih 100 let,če sploh. Za nas bo veliki uspeh,če bomo kdaj spet prišli med 10...
Saussure
# 14.05.2018 ob 10:17
EMA/Eurosong - obdobje v slovenskem koledarju, ko se za en vikend sleherni Slovenec prelevi v glasbenega sladokusca.
elGoyc
# 14.05.2018 ob 14:08
Vsaka uvrstitev Slovenije v finale je uspeh, ne glede na negativne komentarje kavčarskih vseznalcev.
Osebno nisem navdušen nad našo pesmijo, ampak izjemno pohvalno, da je pela v slovenščini in stvar izpeljala izjemno dobro.
O zmagovalni skladbi, ki je grozota za ušesa in oči, niti ne bom izgubljal besed in potem se napada lanskega zmagovalca, ker je rekel bobu bob.
@tesla85
Nikakor si ne deliva glasbenega okusa, tako BQL kot letošnji bolgarski predstavnik so mi dolgočasni in medli.
M.Milena
# 14.05.2018 ob 18:52
Očitno naša predstavnica le ni bila tako slaba kot nas hočete prepričati nekateri na tem forumu, pa da se blamiramo in ne vam kaj še vse.
https://www.youtube.com/watch?v=cm3jXTRd
9TY (2:10:40)
Vsi ti negativni komentarji me tako zelo spominjajo na mojo mami, na antidepresivih, ki ne more in ne more spregledati kako lep je ta svet.
tesla85
# 14.05.2018 ob 13:22
slovenci se prevec ukvarjamo s tem, da moramo na vsak nacin poslati na evrosong neko eksotiko in neke cudne komade, ker naj bi s tem kao izstopali, dejstvo pa je, da se nam samim niso vsec, pricakujemo pa, da bodo drugim.
v resnici pa imamo najvec sans ravno s kvalitetnim pop komadom. dober primer je Bolgarija z nadarjenim mladim pevcem in res kvalitetnim pop komadom lansko leto, ko je bila na koncu druga, do zadnjega pa na pragu zmage. nobene eksotike, maskarade in pacenja, samo talent in kvaliteten pop.

po drugi strani smo imeli tudi mi lani moznost poslati komad, ki se je kasneje izkazal za najbolj predvajan slovenski radijski komad leta, z mlado svezo in atraktivno zasedbo (bql, heart of gold), ki bi tako glasbeno kot vizualno dejansko apeliral na zelo siroko bazo. mi pa smo raje poslali omarja z dolgocasnim komadom, ki je na koncu koncal na zadnjem mestu. tako da kdor tule jsmra, da nikoli ne bomo imeli sans - vsak ima sanse, ampak ne z zanic muzko, ki jo vsako leto znova posljemo. ce posiljas naradnozabavni rok, rebeke dremelj ipd ki se za slovenski radio niso dovolj dobre, je to pac realnost.
Bivši uporabnik
# 15.05.2018 ob 15:27
Tisti, ki bi poslal Zlatkota s pesmijo Ne pozabit Gaze naj mi da plus.
Tisti, ki bi poslal Zorana Predina in Alenko Bratušek z Bilečanko pa minus.
stewie
# 14.05.2018 ob 13:31
Lea zdaj govori, kako se bo verjetno že prihodnje leto vrnila na Eurosong kot spremljevalni vokal.
To se mi zdi res fascinantno - vsako leto se prijavi več kot 100 komadov, od katerih jih strokovna žirija potisne enih 15-20 naprej, na prireditev. Nič čudnega, da jih je vsaj polovica starih znancev, ko se pa tu gre vse prek vez. In sedaj pevka že vnaprej govori, kako bo izbrana za stranski vokal, ko pa razpis še niti ni objavljen. Ampak sama ima pač veze, da jo vsako leto porinejo naprej.
Tako je že pred 8 leti bila izbrana prek strokovne žirije kot eden od 4 izvajalcev, ki so bili avtomatsko uvrščeni v finale. Sploh je ne bi prepoznal na zadnji fotografiji na spodnjem linku, če ne bi pisalo spodaj, za koga gre. No ja, vprašanje, če bi njen komad bil slabši od tistega narodno-rockovsko-kalamarskega zmazka, ki so ga izbrali penzionisti.
http://www.rtvslo.si/zabava/glasba/foto-in-video-v-oslu-bo-odmeval-narodnozabavni-rock/224105
ms-601
# 14.05.2018 ob 12:15
da so interesi*
Trifun
# 14.05.2018 ob 11:46
Sebo Goričanskega Slavčka na evrosong!!! Ima več pojma o glasbi kot vsi drugi, gotovo bi nam pripravil spektakel ob katerem bi zvezde svetovnega kova bile ljubosumne na našo balado =D=D=D
Sheppard22
# 18.05.2018 ob 13:56
najbolse da naslednje leto posljemo naso fausijo gori in bomo prvi na svetuviziiji :) Kar se pa izraela tice navadno kokodakanje se kure se lepse oglasajo:) tudi iz kritik tujih strokovnjakov. Malo berite tuje medije.
pinkfranc
# 15.05.2018 ob 15:47
mah čuden je ta svet

marsikaj si zasluži kritiko, a pri večini te, se mi zdi, da je razlog le nevoščljivost in faušija

meni Lejina pesem odkrito povedano ni všeč, sem ji pa iz srca privoščil vse!!!!

ocene, da štanc je le štanc, so bolj tako tako .... Eurosong je štanc, čeprav razlike so. Letošnja zmagovalka je pa po vseh kriterij res čisti štanc in po mojem okusu najslabša "pesem" vseh časov. In taka zmaga. Madona sem čuden :)

Na živce mi gre tudi obsojanje, če katera punca kaj pokaže! Recimo Ciper ... meni je pa bejba huda, gole kože niti ni pokazal ne vem kaj (še naše punce so je več) ... to je pač 2018.
Tudi pesem sploh ni tako napačna, ples super paše zraven, meni se zdi nastop zelo seksi, čeprav prvi vtis je bil, od kje je pa ta pisana ptička prišla, iz risanke Up? :) Ampak paše in večkrat ko se nastop pogleda, se vidi, da je bil dodelan in naštudiran (sicer brez kopiranja ne gre, se občuti Beyonce). Obsojanje je bolj iz razloga, ker bejba ima kaj pokazat (vitka in dolge noge), potem se pa zliva bes na njo???? Po drugi strani pa norčevanje na račun zmagovalke glede debelosti ... Občutek imam, da karkoli bo kdo naredil, bil, se bo že nekaj našlo, da bo narobe. Frustracije in nezmožnost samorefleksije pred špeglom družbe so vedno bile hudič. Na srečo vsaj žensk ne kurimo več na grmadah, čerpav ...
Bivši uporabnik
# 15.05.2018 ob 15:21
Bolje, da jim v Izrael pošljemo duet Zlatkota in Naberja.
seba goričan
# 14.05.2018 ob 19:16
Kot da sem reko,da bi jst bil boljši...poanta je,da nehajmo sodelovat in zapravljat denar,če ne zmoremo poslat nekaj dobrega,ker tole že 20 let ni nič od nič...
Miš
# 14.05.2018 ob 14:59
In kaj tako zavidljivega je dosegla?
Me pa predvsem zanima, koliko denarja iz obveznega RTV prispevka je šlo za to, da se je par ljudi malo zabavalo in šlo na potep na Portugalsko? Ker kake širše koristi od sodelovanja na Eurosongu pač ni.
Figeto
# 14.05.2018 ob 13:02
Je že šla frizerju?
ti-ne
# 14.05.2018 ob 11:28
jakosol

# 14.05.2018 ob 11:07
Prijavi neprimerno vsebino Kar se tiče Izraela, gre očitno za čisti nakup zmage.

#######
Še ena teorija zarot. Tako, kot lani. Na nivoju chemitrails pač.
nanook
# 14.05.2018 ob 12:31
Pa kaj je z vami, ljudje? Zakaj ste tako ogorčeni in SOVRAŽNI? Mislite, da je v tekmovanju, kjer bolj kot glasbeni okus šteje 'volilna' baza, kaj več kot 22 mesto realen izid?

Sej to da je ta šov kuhna ni presenečenje že lep čas in ni razočaranja nad izidi. Po moje če bi Greenpeace sforsiral enga pevca in za kuliso naštimal enga velikanskega napihljivega kita, bi verjetno tudi zmagali.... Mene bolj skrbi da večinoma izbiramo zmazke od komadov (Lea je sicer čisto OK). To sploh ni nek trend, ampak kar nekaj, sej še enega prepoznavnega inserta niso mogli narest iz komada.
Bivši uporabnik
# 14.05.2018 ob 15:06
Jaz bi bil tudi nasmejan po 2 tedenskem plačanem dopustu, nekajdnevnem obisku nekega otoka za snemanje promo videa, in noči zabav v Portugalski. In bi tudi šel naslednje leto spet.
Quatebriga
# 14.05.2018 ob 12:45
Povsod je lepo, najlepše pa doma v krogu družine, kajne Lea.

Se vidimo na Melodijah morja in sonca.


Iz ene osladnosti v drugo. No, to je slovenska glasbena scena.
2px_orbitala
# 14.05.2018 ob 14:22
Lea je zelo luštno dekle. Na žalost je zame prestara, njene hčerkice pa premlade.
dadinho10
# 14.05.2018 ob 12:59
dajmo malo realnosti, saj pa ni zmagala ali koncala 3...
bila je 22 od 26 vi finalu, ali koliko....
v 1/2 je med 10 bila 8. po vrsti....

noben presezek, soliden uspeh in vse, pesem je kar ok, vendar jo jaz nisem razumel skoraj nic...moral sem iskati besedilo in tudi takrat mi ni uspelo ujeti celotnega besedila.....

tu pa slavimo, kot da pride eurosong k nam drugo leto.....
seba goričan
# 14.05.2018 ob 11:39
pesem je neumna, slaba, skratka nič od nič in kdor tega ne vidi nima pojma o glasbi...
seba goričan
# 14.05.2018 ob 10:35
podn od podna....pa ka res ne mormo enga Slakonjo nasrat naj gre na eurosong al kaj?vsako leto se blamiramo, da je groza
Kazalo