Evrovizija
Miran Cvetko
Predsednik Kluba ljubiteljev Evrovizijske popevke OGAE Slovenija Miran Cvetko je prepričan, da Slovenija lahko zmaga na Evroviziji. Foto: MMC RTV SLO/Aleksandra K .Kovač
       Da, lahko zmagamo, ker imamo VSE, kar za to potrebuje zmagovalec: dober vokal, nastop, trendovsko pesem, nekaj posebnega ... Letos je večina pesmi balad in poje jih dvojica in tudi tu smo v prednosti. Koliko bi stalo? Po mojem ogromno, bi rekel, da nekje od 20 mio. EUR naprej. Slovenija bi bila sposobna izpeljati Evrovizijo.       
 Miran Cvetko
Maraaya
"Raay in Marjetka sta naredila veliko za promocijo, tudi za promocijo Slovenije," je povedal v klepetalnici Miran Cvetko. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Video: "Slovenija bi bila sposobna izpeljati Evrovizijo"

Miran Cvetko je delil še sveže vtise z Dunaja
18. maj 2015 ob 14:31,
zadnji poseg: 18. maj 2015 ob 18:47
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Da, lahko zmagamo, ker imamo VSE, kar za to potrebuje zmagovalec: dober vokal, nastop, trendovsko pesem. Koliko bi stalo? Ogromno, rekel bi nekje od 20 milijonov evrov naprej," meni Miran Cvetko.

Predsednik Kluba ljubiteljev Evrovizijske popevke OGAE Slovenija Miran Cvetko je zapisane besede v MMC-jevi klepetalnici izrekel z vso resnostjo. "Letos imamo odlično promocijo s temi slušalkami. Včeraj sem prišel z Dunaja. Ko smo se sprehajali z majico Maraaya in slušalkami, so nas vsi prepoznali in za nami kričali: 'Slovenija'."

Celoten klepet si lahko preberete tukaj.


Čeprav mnogi še vedno ne razumejo "fore s temi slušalkami", kot je našega gosta v klepetalnici vprašal uporabnik IIII, mu je Miran Cvetko odgovoril: "Ja, to je najboljša 'fora'. To nima nobene povezave, ker niso priklopljene!!! Torej, Marjetka ne posluša svojega glasu ali pesmi, kot to nekateri v Sloveniji omenjajo, so le za prepoznavnost. In ta je zaradi slušalk izjemna."

"Raay in Marjetka sta naredila veliko za promocijo"
Tudi sicer je moč slišati, da imamo Slovenci letos prvič v zgodovini samostojne Slovenije najbolje pripravljeno predstavnico za Evrovizijo. Pa pri tem nimajo v mislih le pesmi Here for you, ki jo bo dvojec Maraaya predstavil na drugem polfinalnem večeru na Dunaju (nastopila bosta kot 16.), temveč pripravljenost v smislu promocije.

"Raay in Marjetka sta naredila veliko za promocijo, tudi za promocijo Slovenije. Gor sta šla dva kombija s PR-gradivom o njima kot tudi o Sloveniji. To se je delalo tudi v preteklosti, a ne tako masovno, saj je Dunaj blizu. Pravzaprav je najbližji gostitelj do zdaj," je pojasnil Miran Cvetko. Člani slovenskega kluba OGAE so na neki način neuradni člani slovenske delegacije na Evroviziji. Ne le, da naše predstavnike podpirajo in za njih navijajo, pogosto jim pomagajo tudi pri sami pripravi na odhod. Miran Cvetko je tako Raayu in Marjetki en dan pred odhodom na Dunaj pomagal pakirati promocijsko gradivo, "ki ga je bilo za dva tovornjaka".

Potreben je "gverila marketing"
Kako pomembna je dobra promocija izvajalca na Evroviziji, ve tudi Tomaž Mihelič, član skupine Sestre. "Vemo, kako je Marija Šerifović prišla do zmage. To je razkril tudi njen menedžer. Z ogromno ogromno PR-a, s t. i. gverila marketingom, ko se pojaviš praktično na vsaki 'konzervi'. Dana International je imela za seboj Coca-Colo, Sestre pa smo imele RTV Slovenijo - vemo, da je tu veliko entuziazma in malo denarja."

Dvojec Maraaya je na stavnicah uvrščen zelo visoko, do četrtega mesta. "Pesem je brez konkurence. Imamo daleč najboljšo pesem, ki je celo trendovska. A zadaj je preveč umazanega denarja. Skandinavski lobi je preveč močan. Zdi se mi skrajno neokusno in nespoštljivo do drugih izvajalcev, da ima švedski predstavnik videospot in animirani film, medtem ko bodo naši v temi, saj nimamo denarja za tak spektakel. In smo znova pri denarju. Ventilator 5.000 evrov, ognjemet 30.000 evrov in to je treba imeti na vsaki vaji, generalki, odprti vaji, nastopu za komisijo, ki je večer prej. To je svinjarija. Vsi bi morali imeti isto izhodišče – to je oder, pa zapojte in zaplešite," meni Tomaž.

Kaj sta sogovornika povedala o tem, da letos na Evroviziji nastopa tudi Avstralija, in katera je obvezna oprema vsakega evrovizijskega navijača, si oglejte v videoklepetu.

VIDEO
MMC-jev video: Miran Cvetko in Tomaž Mihelič
A. P. J., K. Št.
Prijavi napako
Komentarji
opusdei
# 18.05.2015 ob 14:35
Kako iz green dragonsov prešaltaš na eurosong mi pa tud ni jasno.
mikitr
# 18.05.2015 ob 14:59
Včasih so se grebli za Evrovizijo,danes ti jo porinejo,če nisi previden.
potemkin
# 18.05.2015 ob 14:58
kako pa?

V napol skoncanih Stozicah, slavnostna govornika pa politicni zapornik Jansa in koruptivni Jankovic?

Boljse, da nc nimamo...si vsaj ne delamo sramote.
DamonDash
# 18.05.2015 ob 14:43
to je pač v Sloveniji mogoče.
z vezami in poznanstvi.
Lahko imaš nizko izobrazbo pa boš delal v pisarni
Popotnik92
# 18.05.2015 ob 14:50
Vas lahko prosim, da o mokrih sanjah o evroviziji, zmagi, ful dobri pesmi, Slovenci smo najboljši, vsi nas gledajo, ful so pozitivni odzivi, zmagal bomo, d best smo, vsi kričijo za nami ...

... razpravljate po končani evroviziji?
ipad
# 18.05.2015 ob 15:18
dunaju in avstriji se bo teh 20mio € zlo kmalu povrnilo. najprej z zasoljenimi cenami kart, svoj mošnjiček še odpre EBU iz naslova kotizacij in medijskih pravic, sponzorji. in pol je še tukaj potrošnja, transport, zasoljene cene hotelov, zasoljene cene v lokalih, turistične znamenitosti...
črna uca
# 18.05.2015 ob 14:44
gospod Tomaž, če še niste dojel je cel sistem in svet ena velika svinjarija.
srsly?
# 18.05.2015 ob 14:55
Bognedaj, da zmagamo, ker bo potem normati v v razredu 48 otrok, obvezno zdravstveno zavarovanje bo 60 €, RTV naročnina 100, liter bencina pa 5 €. :O
zamudnik
# 18.05.2015 ob 15:28
Kako iz green dragonsov prešaltaš na eurosong mi pa tud ni jasno.


Evolucijski seskok pač: najprej so pi.ke drugi, potem pa to postaneš sam.
gesan
# 18.05.2015 ob 14:53
Popotnik92
# 18.05.2015 ob 14:50
Vas lahko prosim, da o mokrih sanjah o evroviziji, zmagi, ful dobri pesmi, Slovenci smo najboljši, vsi nas gledajo, ful so pozitivni odzivi, zmagal bomo, d best smo, vsi kričijo za nami ...

... razpravljate po končani evroviziji?
........................................
..
Pa saj je nekak prav, da so optimisti...
Toda v osnovi imaš popolnoma prav.
Vedno se račun dela na koncu s krčmarjem v glavni vlogi.
member04
# 18.05.2015 ob 20:30
Jaz bi raje videl, da gre davkoplačevalski denar za sodelovanje na Evroviziji, kot pa za šolanje posameznih otrok. Že tu na forumu je več kot očitno, da nekateri s šolanjem ne pridobijo ničesar. Niti ene točke ne.
izo
# 18.05.2015 ob 15:12
Slovenija bi bila sposobna izpeljati Evrovizijo

pravi predsednik kluba ljubiteljev evrovizije. podobno kot se je kangler šopiril z univerzijado, zaradi česa zdah maribor (in verjetno država) plačuje penale..
speljat se da marikaj, samo za denar po rajši povprašt kompetetne ljudi, ki pa jih žal očitno kaj dosti ni pri nas, če imamo takšno katastrofe glede prireditev ipd. zato je mogoče bolje že v štartu pozabit vse skupaj, kljub temu, da itak vse skupaj več ali manj organizira tuji team.
je pa dunaj precej dobro vnovčil zadevo, glede na otvoritev včeraj, ampak ljubljana ali maribor seveda ni dunaj..
Fleaa
# 18.05.2015 ob 14:52
jp in namesto 12,75 € bo "prispevek" kaj kmalu 127,50 € .....
škorpijonček93
# 18.05.2015 ob 15:55
tale evrovizija se mi zdi ena navadna korupcija , nič ni poštenja , važen je denar ne pa pesem
ipad
# 18.05.2015 ob 14:59
eh, to z dnarjem je sam vnaprejšen izgovor za morebitno razočaranje... je hana mela top koreografijo pa ni šlo, na drugi strani lena v trdi temi brez koreografije pa je zmagala:-) sta jedward mela 2011 top sceno, pirotehniko, koreografijo pa še zmer ni šlo. here for you bo zagotovo radijski hit, zmagat pa ne more, ker po prvem refrenu rata dolgočasno že za poslušat, kaj šele gledat. koreografijo mamo, ozadje je pač temno, ker kr neki, razen animacije slušalk niti ne bi imelo smisla. pirotehnika pa tud ne paše, ker komad nima nobenega izrazitega dela.
republikBanana
# 18.05.2015 ob 20:25
Video: "Slovenija bi bila sposobna izpeljati Evrovizijo"

Celotni projekt "Eurosong 2015" letos stane 25 mio EUR ... koliko je stal EuroBasket? ... mislim da je realno, da mi tudi Eurosong izpeljemo! Dejmo naši ...

PS: morate vedeti, da velik deleže te cene plačajo države BIG 5 (UK, Španija, Francija, Nemčija in Italija)
Debely
# 18.05.2015 ob 16:14
A zdej je pa svinjarija, če drugi več vlagajo. Naj EBU omeji proračun za promocijo na en maksimum, pa je. Za tako idejo pa res ne rabiš biti Nikola Tesla.
Benten
# 18.05.2015 ob 14:54
Kako iz green dragonsov prešaltaš na eurosong mi pa tud ni jasno.

Pač, najprej se ukvarjaš z violami, potem pa z evrovizijo. Isti šmorn. :)
visoki
# 18.05.2015 ob 14:50
verjetno bodo iz svojega žepa plačevali,kdor tole neumnost hoče naj si jo potem sam plača
am shagar
# 19.05.2015 ob 08:42
Seveda lahko. En cirkuški šotor pa je to to.
sloveniakrhin
# 18.05.2015 ob 22:08
Športno-kulturna dvorana Pesnica pri Mariboru je pripravljena na naslednje leto! Salo na stran, nasima zelim najboljse!!
kik 15
# 18.05.2015 ob 18:09
plačujemo tko al tko vse z evrosongom al pa brez
VinBencin
# 18.05.2015 ob 16:51
Ma kaj imamo???
Imamo to kar imamo skoz! Dober vokal, pesem ki po par poslušanjih gre v uho... ok predstavitev in to je to.
Smo pa že vidli, da ni to kar Eurovizija zadnje čase išče.
monte
# 18.05.2015 ob 16:00
Nehajte bluzit o tem, kaj bi če bi... O organizaciji začnite razpravljat takrat, ko bo zmaga dejstvo. Očitno nimate pametnega dela, pa razpredate o bedarijah. Torej začnite razglabljat o tem, kako bo SLO rešila posledice katastrofe, če slučajno nanjo pade kak satelit ali vesoljsko plovilo, itd. Resnično se lahko samo zgražam, ko vidim in poslušam, za kako blebetanje folk še plačo dobiva.
Vsaj naslednje leto tega problema (organizacije) še ne bo. Ker SLO letos definitivno NE bo zmagala. Pa da ne boste naslednji teden jokcali, če ne bosta prišla v finale...
Žalostno, da si nekdo zmisli foro s slušalkami, da bi pritegnil pozornost. Če ne pritegnejo s pesmijo, potem je žalostno, da želijo to doseči na tak način.
omega369
# 18.05.2015 ob 15:35
Miran Cvetko je tako Raayu in Marjetki en dan pred odhodom na Dunaj pomagal pakirati promocijsko gradivo, "ki ga je bilo za dva tovornjaka".
........................................
......
Dobro no...
A sta bila to zdaj dva tovornjaka ali pa vseeno dva kombija?!


To je eno isto za nepotiste...
Lluka
# 18.05.2015 ob 15:11
Drćžava nas uči varčevanja... varčevanje.. in tržejo od vseh transferjev. Sedaj pa se najde nekdo ki reče....da smo sposobni imeti Evrosong in za to vložiti 20 mio €. Ne znajo pa povedati po kakšnih cestah bi se vsi ti pevci in spremljevalci pripeljali......... da ne komentiram, koliko otrok bi lahko na ta račun peljali za teden dni na Debeli rtič. Evrosong pa pride in gre..........
gesan
# 18.05.2015 ob 15:01
Gor sta šla dva kombija s PR-gradivom o njima kot tudi o Sloveniji.

Miran Cvetko je tako Raayu in Marjetki en dan pred odhodom na Dunaj pomagal pakirati promocijsko gradivo, "ki ga je bilo za dva tovornjaka".
........................................
......
Dobro no...
A sta bila to zdaj dva tovornjaka ali pa vseeno dva kombija?!
gesan
# 18.05.2015 ob 14:51
opusdei
# 18.05.2015 ob 14:35
Kako iz green dragonsov prešaltaš na eurosong mi pa tud ni jasno.
......................
Razen nekaj delčkov v modernem svetu, meni to čist isto šmeka.
REsnica
# 21.05.2015 ob 01:22
pod cirkuškim šotorom ne bi šlo.... je zakonsko prepovedano mučit živali v cirkusih, tile pa civilijo kot bi jih iz kože dajali. nastopajopči in nedozoreli "najstniki"
snjaper
# 19.05.2015 ob 09:19
Trije pohvalijo komad, pa že sanjajo, da bo pri nas Evrovizija..
420
# 19.05.2015 ob 08:30
Kako iz green dragonsov prešaltaš na eurosong mi pa tud ni jasno.

al pa na fashion pričeske.sumljivci
neutrino
# 19.05.2015 ob 04:42
Kot predsednik Kluba kritikov nesmiselnih klubov in nazivov (TZSNUZI) Slovenije želim povedati, da se mi zdi skrajno smešno, da:
1.) dejansko obstaja Klub ljubiteljev Evrovizijske popevke,
2.) da ima tak klub predsednika, in
3.) da takšno osebo nacionalni medij intervjuva ter jo sprašuje za "strokovno" mnenje.
Kot dodatni bonus absurdnosti, ki meji na Monty Pythonovske vode, velja omeniti podatek, da je dotični predsednik član Green Dragonsov (ali pa je vsaj bil, kot predsednik kluba TZSNUZI nimam dostopa do najnovejših podatkov, oseba odgovorna za raziskovalni sektor pa spi).
Heldarion
# 18.05.2015 ob 22:04
Hm, mogoče smo res sposobni izpeljat Evrovizijo, ampak s trenutno produkcijo glasbe je nismo sposobni zmagat...
bobbek
# 18.05.2015 ob 18:52
...od 20mil.€ naprej

Avstrijo stane ta projekt 15 milijonov,kar se jim bo pa povrnilo,oz.bodo v ogromnem plusu
VinBencin
# 18.05.2015 ob 16:59
mikitr
ah, nikoli se niso grebli, le mi smo drugače dojelami.
Italijani so že dolgo nazaj kar nehali pošiljat svoje pevce ker je bilo brezveze. Sedaj nazadnje so sicer spet začeli...ampak tudi to že veliko pove... medijsko pa dogodek sploh ne odmeva.
Pri nas pa se Evropvizija prikazuje kot nek oh in sploh dogodek.
Quick
# 23.05.2015 ob 10:48
Čist bizarno pa je to,da na podlagi tega članka je itak jasno,da uspeha ne bo,ker smo v primerjavi z drugimi klošarji.Potem pa res ne vem zakaj tam pošiljajo te klovne za naš denar.13eur na mesec in vsako leto tale razprava o Eurosongu.Na koncu pa 4 pike in surla nazaj domov...bizarno,res...
Quick
# 23.05.2015 ob 10:41
To lahko samozavestno reče marsikdo,da bi Slovenija lahko izpeljala Evrovizijo.Ker ve,da ji nikol ne bo treba:)Tale dva klovna dobita maks. 10 pik,tak da ni strahu,da bi bilo treba kaj organizirat:)
REsnica
# 21.05.2015 ob 01:25
v ljubljani bi jih lahko gostili pri urški blizu tromostovja.... saj veste, pri povodnem možu. izvirna lokacija, nobenega ne bi motili niti feni niti nastopajoči klovni....
Michael Jordan
# 19.05.2015 ob 02:09
dej ne kvasite neumnosti...sicer pa morda je ob vsej tej poplavi katasrofalne muzike res še kje možno, da nas uvrstijo na seznam katastrof...če smo že vsepovsod drugje katastrofa...bodimo pa še tu...ljudje, resno...pa ne more bit tip kot je Ray na evroviziji...pa ne se hecat no...za njim je samo še Damjan Murko no...resno al kaj!!!!!!!!!!!!!!!1
josh k.
# 18.05.2015 ob 21:09
green dragons...postane...green room
cerebro
# 18.05.2015 ob 17:47
@opusdei
Kako iz green dragonsov prešaltaš na eurosong mi pa tud ni jasno.

Kaj pa vem, kot bivši Violi mi je povezava med Dragonsi in Eurosongom od nekdaj očitna. :-)
Kapitan Kljuka
# 18.05.2015 ob 17:45
Še 20 evrov je škoda za organizacijo tega trapastega karnevala, kaj šele 20 milijonov...
CooCoo
# 18.05.2015 ob 16:41
Vsako leto ista pesem na RTVju.
Posiljevanje z malim morjem člankov o evroviziji ter o temu, kako ima slovenija pa to leto RES šanse za končno zmago, nato sledi še kak intervju s kakšnim Evrovizijskim "priseskom", ki pove svoje "strokovno" mnenje o celotni zadevi, brez Miše Molk in njenih 5 minut slave seveda tudi ne gre. Na koncu pa itak slovenija popuši, avtorji se vrnejo nazaj v Slovenijo, kjer jih ne letališču pričaka truma brezdelnežev, pardon RTV novinarjev, ki nas nato še dodaten teden posiljujejo s to evrovizijo in kot da tega še nebi bilo dovolj, na val 202 potem še naslednjih 6 mescov vsak dan vrtijo ta naš zmagovalni evrovizijski komad.
Vsako leto deja vu.
Untamle
# 18.05.2015 ob 16:27
Zakaj se o tem sploh pogovarjamo?
Spet delamo račune brez krmčarja. Na koncu bomo ostali pa spet ostali v polfinalu.
gesan
# 18.05.2015 ob 14:49
Sanjat ni prepovedano.
Je pa dobro, če ostaneš na realnih tleh.

Skromnost je lepa čednost, pravi en dober pregovor.
Škoda, da se vedno manj ljudi zaveda, kaj za vraga to sploh pomeni.
psihorok
# 19.05.2015 ob 10:07
Res je letos so maredil korak naprej z promocijo. Slušalke so huda finta, preprosto vendar izvirno, posnetek nyou tube z perpetuum jezzile poceni vendar pametna reklama in še in še. Zmago je verjetno težko pričakovat vendar smo glede na kvaliteto skladbe in vse skupaj verjetno res še najbolj kknkurenčni.
din-diin
# 18.05.2015 ob 18:32
Kako opravict metanje denarja skoz okno za popevko....dejmo pisat o tem clanke, pa kako nas drugi hvalijo.....hahahaha, dejte prosm no! Sej res, da je tricetrt ovc pri nas...but still....
danes
# 18.05.2015 ob 17:35
Ne se hecat!
zamudnik
# 18.05.2015 ob 16:05
Uf, kar sem napisal, izgleda na "papirju" bolj grdo, kot je bilo (v hecu) mišljeno. Ignorirajte.
mikitr
# 18.05.2015 ob 15:02
Ali Glavni zahtevajo svoj pas avtoceste od hotela do prizorišča,....kot olimpijski komite.Naj gredo kma drugam,denar od tega heca pa dajo komu ki ga zna opleminitit ali pa za kaj kar potebujemo(most v Medvodah)
Kazalo