Guetta je poskrbel za daleč najboljšo zabavo na letošnjem Exitu. Foto: exitfest.org
Guetta je poskrbel za daleč najboljšo zabavo na letošnjem Exitu. Foto: exitfest.org
Missy Elliot
Obiskovalci so hip-hopovski zvezdnici zamerili predvsem kratek nastop. Foto: exitfest.org

Z dvanajstih večjih odrov so od četrtka naprej odmevali številni glasbeni slogi. Pester glasbeni program pa so pospremile raznovrstne aktivnosti, kjer ni manjkala niti tradicionalna srbska hrana. Letos so predvsem vabila imena skupin, kot so Faith No More, The Chemical Brothers, Placebo, LCD Soundsystem, Pendulum, Mika, DJ Shadow, Atari Teenage Riot, Missy Elliott in Röyksopp. Zadnje smo pred meseci gostili tudi v naši prestolnici.

Kako se je zaključil največji metalski festival pri nas - Metalcamp, si lahko preberete tu.

A glasbena zasedba letošnjega festivala je bila na papirju slabša kot pretekla leta, kar naj bi bil tudi eden izmed razlogov, zakaj se je v Novem Sadu zbralo manj ljudi kot prejšnja leta, menijo srbski mediji.

Ste tudi sami obiskali letošnji Exit? Vabljeni k nalaganju fotografij na Moj splet.

Nadušil Mika, razočarala Missy
Že prvi večer je po ocenah policije okoli 30.000-glavo množico z uspešnicami, kot so Relax, Grace Kelly in z bisom Lollipop, popolnoma navdušil Anglež z libanonskimi koreninami Mika. Vesel, melodičen in zabaven koncert, kot so ga označili na Blicu, pa je pevec kronal z nekaterimi izrazi v srbskem jeziku, kot je: "Ko preštejem do tri, vsi skočite v zrak."

Drugi večer je bil rezerviran za ljubitelje britanskih Placebo, ki so navdušili z mešanico starih in novih hitov, ki so ga kronali s skladbo The Bitter End. 24 ur pozneje pa je sledilo največje razočaranje festivala po pisanju srbskih medijev - nastop ameriške hip-hopovske zvezdnice Missy Elliot. Prva dama hip-hopa se je v petdesetih minutah, kolikor je trajal njen nastop, preoblekla trikrat in od tega ni zapela niti dveh skladb v celoti, poroča Blic.

Za plesne navdušence poskrbel Guetta
Od zbranih se je poslovila s posvetilom kralju popa Michaelu Jacksonu. Prava zabava pa se je začela šele nekaj minut po tretji uri zjutraj, ko je na tako imenovano "dance areno" stopil eden najbolj vročih didžejev David Guetta in v dveh urah napolnil prizorišče do zadnjega kotička.

Slovenci na Exitu
In čeprav je bila zadnji dan vsa pozornost namenjena nogometu in razpletu na svetovnem prvenstvu, sta se na manjši in glavni oder povzpeli dve slovenski skupini. Elvis Jacksoni so na glavnem odru poskrbeli za uvrturo v nočno dogajanje, ki so ga kronali povratniki na velike odre Faith No More in člani skupine Chemical Brothers, ki so nastopili po besedah organizatorjev pred 25.000-glavo množico. Manjši oder pa je pripadel članom skupine Tide.

Manjši obisk kot pretekla leta
Po poročanju srbskih medijev se je v vseh štirih dneh na prizorišču zbralo okoli 135.000 obiskovalcev, medtem ko so organizatorji na uradni spletni strani zapisali, da je festival obiskalo okoli 165.000 ljudi. Kar pa je še vedno manj kot prejšnja leta.

Nekaj utrnikov s festivala smo vam pripravili v videih spodaj.

LCD Soundsystem

Klaxons
Missy Elliott
Placebo
Mika
Faith No More
Tide