Vse najboljše, Diana Ross! Foto: EPA
Vse najboljše, Diana Ross! Foto: EPA

Ne moreš samo sedeti in čakati, da ti nekdo prinese tvoje sanje na pladnju. Moraš se spraviti ven, se potruditi in sanje spremeniti v realnost.

Pri 14 letih se je odločila, da bo pevka, in s prijateljicami Mary Wilson, Florence Ballard in Betty McGlown ustanovila kvartet The Primettes. Leta 1961 so Mary, Florence in Diana podpisale pogodbo z založbo Motown Records, Betty pa je v skupini zamenjala Barbara Martin. Ime skupine so spremenile v The Supremes in začele nastopati. Foto: Wikipedia

Guinnessova knjiga rekordov jo je leta 1993 razglasila za najuspešnejšo solopevko vseh časov. Diane Ernestine Earle Ross, ki jo ves svet pozna kot Diano Ross, se je rodila 26. marca 1944 v Detroitu v ameriški zvezni državi Michigan, odraščala pa v Albanyju v Georgii. Je druga od šestih otrok baptističnega duhovnika Freda Rossa in učiteljice Ernestine.

Skupina, ki se je najprej imenovala The Primettes, pozneje pa The Supremes - v skupini so poleg Diane delovale še pevke Florence Ballard, Mary Wilson in Barbara Martin -, je postala ena najuspešnejših tistega časa, njihove uspešnice, kot so You Keep Me Hangin On', Stop in The Name Of Love in Where Did Our Love Go?, so se prepričljivo uvrstile na vrh Billboardove lestvice Hot 100. Do leta 1967 je skupina postala najbolj prepoznaven član založbe Motown, v ospredju pa je bila tudi Diana, ki je kot vodilna pevka privabila največ pogledov.

Diana je v 70. začela graditi samostojno kariero, z dinamičnimi nastopi je nekaj let dosegala uspehe s skladbami, kot sta Touch me In The Morning in Upside Down, ter s pesmijo Endless Love, ki jo je zapela skupaj z Lionelom Richiejem.

Med pevkine odmevnejše albume se uvrščajo Diana Ross iz leta 1976, The Boss (1979), Diana (1980) in Take Me Higher (1995). Leta 2012 je pevka, ki je bila rojena v Detroitu, prejela grammyja za življenjsko delo.

Preizkusila se je tudi kot igralka, med pomembnejšimi vlogami velja omeniti glavno vlogo v filmu o legendarni džezovski pevki Billie Holiday z naslovom The Lady Sings The Blues (Dama poje blues) iz leta 1972.

Burno zasebno življenje
Dianino zasebno življenje je, podobno kot njena kariera, precej razgibano. Avgusta 1971 se je poročila s svojim menedžerjem Robertom Ellisom Silbersteinom, s katerim ima dva otroka. Le nekaj dni po poroki s Silbersteinom, 14. avgusta, je direktorju založbe Motown Berryju Gordyju rodila hčerko Rhondo Suzanne (zdaj se predstavlja z imenom Rhonda Ross Kendrick), ki je uspešna televizijska igralka.

Nato se je Diana sestajala z igralcem Ryanom O'Nealom, pozneje pa z rockerjem Genom Simmonsom, članom skupine Kiss. Oktobra 1985 se je poročila z norveškim bogatašem Arnejem Nassom mlajšim, s katerim ima dva otroka.

Ne moreš samo sedeti in čakati, da ti nekdo prinese tvoje sanje na pladnju. Moraš se spraviti ven, se potruditi in sanje spremeniti v realnost.