Kandidati, ki so se uvrstili med najboljših osem v oddaji Misija Evrovizija, so sinoči nastopili v popolnoma netekmovalnem in sproščenem vzdušju sredi Ljubljane. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Kandidati, ki so se uvrstili med najboljših osem v oddaji Misija Evrovizija, so sinoči nastopili v popolnoma netekmovalnem in sproščenem vzdušju sredi Ljubljane. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zlatko
Program je s hudomušnimi vložki povezoval raper Zlatko. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Navijači
Največ oboževalcev sta - po vzklikih sodeč - sinoči imeli sestri Prusnik. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Že izpadli kandidati Manuela Brečko, Flora Ema Lotrič, Gašper Rifelj, Brina Vidic in Nadja Irgolič so se na odru na Novem trgu blizu Čevljarskega mostu pridružili vsem finalistkam. Peterica je še pred nastopom Eve Boto, Eve in Nike Prusnik ter Nike Zorjan poskušala ogreti največje ljubitelje Misije Evrovizija, ki jih še temperature pod ničlo niso odvrnile od spremljanja svojih favoritk. In teh ni bilo malo.

Osmerica se je predstavila s prepevanjem na matrico že z bolj ali manj znanih skladb, ki so jih že izvajali v oddaji. Kot prva se je nekaj minut čez osmo na odru ob boku voditelja večera - Zlatka - pridružila Manuela, sicer zadnja izpadla iz oddaje. V evrovizijskem duhu je najprej zapela Take me To Your Heaven (skladbo, s katero je Charlotte Nilsson slavila leta 1999 na evrovizijskem odru), nato pa se je predstavila z zvrstjo, ki ji je še posebej blizu - balado oz. priredbo Adeline uspešnice Someone Like You.
Flora, ki se je od boja za vozovnico v Azerbajdžan poslovila v deseti oddaji, je znova zapela A Night Like This in pa ogrela prve vrste s Tajčino Hajde, da ludujemo. V precej mirnejših vodah se je predstavil prvi izpadli izmed osmih finalistov. V izvedbi Gašperja je ob Ljubljanici odmevala Bed of Roses in Naj bogovi slišijo. Evrovizijsko obarvan je bil tudi nastop Brine, ki je poleg You Know I'm No Good (v izvirniku jo je izvajala Amy Winehouse), zapela še Lenin Satellite.
Štajerski "val" na oddaji je prva predstavila sinoči Nadja Irgolić. Sprva se je predstavila v že znani in mirnejši izvedbi This is Me, nato pa še z Na na na (Lep poletni dan) Karmen Stavec.

Spremljajte Misijo Evrovizijo tudi na:

- Facebooku,

- Twitterju,

- uradni spletni strani.

Minute finalistk je začela Eva, ki je po suverenem odpetju Marije Magdalene zapela še Any Man of Mine. Vmes pa ni šlo brez minut za Evine svojevrstne šale. Sestri Prusnik sta ponovili nedeljski nastop (in hkrati njun prvi v konkurenci najboljših osem) Je veux, ki so mu sledili še bolj razigrani ritmi Tik Tok (v izvirniku skladbe, ki jo izvaja Ke$ha). Večer tekmovalcev Misije Evrovizije pa je sklenila Nika, in sicer s svojo nedeljsko priredbo My Life Would Suck Without You (ki jo v izvirniku prepeva Kelly Clarkson) in Aprilino Ladadidej.
Revijski večer Misije Evrovizje se je za mnoge končal ob bližnjih stojnicah.

Več pa si lahko ogledate v spodnjem videu in fotogaleriji.