Lemmy se je predčasno vrnil na koncertne odre. Foto: Reuters
Lemmy se je predčasno vrnil na koncertne odre. Foto: Reuters

Na festivalu Wacken Open Air, ki se oglašuje kot največji metalski festival na svetu, obiskala pa ga je več kot 75.000-glava množica, je Motörheadom v dobre pol ure uspelo na noge dvigniti številno občinstvo.

Organizatorji so se na spletni strani festivala sicer zahvalili Lemmyju in skupini, ker so storili vse kar so lahko, da bi nastopili na festivalu: "Zelo smo srečni in ponosni, da so Phil, Mikkey in še posebej gospod Rock'n' Roll, Lemmy Kilmister nastopili na W:O:A 2013 in da so storili vse v svojiih močeh, da bi sploh zaigrali. Najlepša hvala, fantje!"

Napisali so, da bi skupina lahko še naprej igrala, toda zaradi visokih temperatur in še vedno ne povsem zdravega Lemmyja (na posteljo ga je za dolgo časa prikoval akutni hematom, ki povzroča krvne strdke in ki je lahko kjer koli v telesu) so se odločili, da v pol ure strnejo tisto najboljše, kar Motörhead v tem trenutku lahko ponudi.

Skupina, ki bo septembra izdala 21. album z naslovom Aftershock, leta 2015 pa praznovala 40. obletnico delovanja, se je na navdušenje njihovih oboževalcev vrnila predčasno nazaj na glasbeno prizorišče. Na začetku julija so odpovedali vse poletne nastope, saj so zdravniki zabičali Lemmyju da mora zares počivati, a teh navodil legendarni pevec ni dolgo upošteval, saj kot je sam razkril, medtem ko je bil na bolniški, ne želi razočarati oboževalcev, še posebej ne v času gospodarske krize, ko so "ljudje plačali, da bi jih videli".

Festival v majhnem nemškem mestu Wacken v pokrajini Schleswig - Holstein so začeli leta 1990, ko se je zbralo le nekaj nemških skupin. Po osmih letih je prerasel v evropskega, danes pa ga številni poznavalci označujejo kot največji metalski festival na svetu. Gre za zares odmeven festival, saj je bil ta mnogim manj znanim metalnim skupinam odskočna deska za njihovo nadaljnje delovanje.