Maraaya sta v Amsterdamu predstavila pesem Here For You. Foto: Eurovision in Concert
Maraaya sta v Amsterdamu predstavila pesem Here For You. Foto: Eurovision in Concert
Maraaya v družbi predstavnika Makedonije Daniela Kajmakoskega, Črne gore Kneza in predstavnice Srbije Bojane Stamenov. Foto: Osebni arhiv
Maraaya začenjata zadnji del priprav za nastop na Dunaju. Foto: Osebni arhiv

Za mnoge izvajalce je bil to prvi stik z evrovizijskim utripom, ki bo svoj vrhunec doživel na Dunaju. Amsterdam je bila zanje prva prava priložnost, da so se med sabo spoznali in izmenjali nekaj besed.

"Amsterdam je bil čudovita izkušnja, saj je bil to najin prvi stik z evrovizijskimi predstavniki. Kar nekaj sva jih spoznala," je dejal Raay. "Čudovito je bilo peti pred 1500-glavo množico oboževalcev," ga je dopolnila Marjetka.

Poleg Maraaye so na koncertu nastopili še predstavniki Albanije (Elhaida Dani), Avstralije (Guy Sebastian), Avstrije (The Makemakes), Azerbajdžana (Elnur Huseynov), Belorusije (Uzari & Maimuna), Cipra (John Karayiannis), Francije (Lisa Angelll), Makedonije (Daniel Kajmakoski), Gruzije (Nina Sublatti), Nemčije (Ann Sophie), Grčije (Maria-Elena Kyriakou), Madžarske (Boggie), Izraela (Nadav Goedj), Latvije (Aminata), Litve (Monika Linkytė in Vaidas Baumila), Moldavije (Eduard Romanyuta), Črne gore (Knez), Nizozemske (Trijntje Oosterhuis), Norveške (Mørland & Debrah Scarlett), Poljske (Monika Kuszyńska), Srbije (Bojana Stamenov), Švedske (Måns Zelmerlöw) in Velike Britanije (Electro Velvet).

Vsi izvajalci so na koncertu zapeli svoje pesmi, s katerimi se bodo predstavili tudi na Dunaju. In do samega začetka jih zdaj loči le še 30 dni. Sklepni del priprav čaka tudi Maraayo. "Najprej si bova odpočila telo in duha. Čez prvomajske počitnice bova šla tako kot vsak pravi Slovenec na morje. Ne greva postavit prikolice, ker je žal še nimava. Greva pa s prijatelji, da se spočijeva," je razkrila načrte Marjetke.

Še pred odhodom pa ju čakajo priprave na dogodek pred Evrovizijo, ki ga bosta organizirala 5. maja pred odhodom na Dunaj. "Tam bo veliko znanih obrazov, medijev, povabili bomo nekdanje slovenske predstavnike na Evroviziji. Zadeve se počasi sestavljajo, veseli naju pogled na stavnice, tako da se veseliva Dunaja," je zaključil Raay.

Več utrinkov s koncerta v Amsterdamu pa si lahko pogledate spodaj. Foto: EPA.