Glasba
(4)
Skupina Mi2 se že peto leto zapored odpravlja na samostojno turnejo po slovenskih mestih, ki bo letos posvečena izidu njihovega sedmega studijskega albuma. Foto: Alan Orlič

Dodaj v

Foto: Mi2 na odru naredili "čisto jebo"

Val 014 Imamo dobro glasbo
24. oktober 2014 ob 11:18,
zadnji poseg: 24. oktober 2014 ob 12:03
Ljubljana - MMC RTV SLO

Skupina Mi2 je sinoči premierno predstavila svoj novi album Čista jeba, pridružili pa so se jim tudi The Swingtones, Alkimia in Jardier.

Na odru ljubljanske Cvetličane so nastopili trije izvajalci, omenjeni The Swingtones, Alkimia in Jardie, katerih posnetki z drugimi prihajajočimi ustvarjalci tvorijo letošnji kompilacijski izdelek Val 014. Vrhunec večera pa je bil nastop skupine Mi2, ki je obiskovalcem predstavila skladbe z albuma Čista jeba, niso pa manjkale niti njihove večne uspešnice.

"Na njej boste našli nekaj rockerskega kitarskega nažiganja, kakšno nežno za punce, dve ali tri aktualna besedila o sedanjosti, v kateri živimo, kakšen zajebantski komad in seveda eno skladbo s tako dolgim besedilom, da lahko med poslušanjem mirno pripravite trdo kuhana jajca," je novo zgoščenko za MMC opisal Jernej Dirnbek.

Val 014 Imamo dobro glasbo
Po enoletnem premoru je Val 202 z razpisom Hočemo dobro glasbo ponovno prisluhnil, kaj dobrega odzvanja, bi lahko odzvanjalo ali bi se celo moralo slišati po naši deželi. Ob žanrski neobremenjenosti, ki je že pregovorno stalnica glasbene politike Vala 202, se je pred žirijo nabralo več kot 200 skladb, ki so upale na uspeh. Že sama številka pove, kako težavna je bila izbira.

Večinoma sveža žirantska ušesa (Žiga Klančar, Maša Pavoković, Blaž Tišler, Jernej Vene) so izbrala štirinajst skladb in sestavila dokaj raznoliko ogrlico glasbenih slogov, ki seveda ni prerez slovenske ustvarjalnosti, je pa njena ilustracija. Nekatere od štirinajstih skladb so ustvarili izvajalci novinci, druge pa imena že z daljšo glasbeno kilometrino. Pri tem ne gre prezreti dejstva, da so na razpis prispela po večini avtorska dela novih imen.

P. S., Foto: Alan Orlič
Prijavi napako
Komentarji
5tane
# 24.10.2014 ob 13:26
Eden boljših slovenskih bendov sploh. Redki, ki delajo svojo glasbo in ne kopirajo od drugih. In ni je malo.
janezdolzan
# 24.10.2014 ob 11:53
fino!
dunbar
# 03.11.2014 ob 12:05
Meni se zdi, da njihova kvaliteta iz albuma v album pada.
Janx
# 24.10.2014 ob 12:22
Hisni band rtvja, sicer pa brez presezkov in "zmohta"
Kazalo