Ljubitelji elektronske glasbe so imeli novo priložnost za uživanje v izbranih ritmih. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ljubitelji elektronske glasbe so imeli novo priložnost za uživanje v izbranih ritmih. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Morales je znova navduševal zgoraj brez. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Gospodarsko razstavišče se je spremenilo v raj za svetlobne učinke. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Prizorišče pa ob poplavi elektronskih dogodkov ni bilo polno. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Serija elektronskih dogodkov sredi prestolnice se neutrudno nadaljuje. Red-party, Electronic Carnival in zdaj še Ylon na Gospodarskem razstavišču res ponujajo raznoliko ponudbo za vse ljubitelje elektronske glasbe, a, kot je mogoče videti na samem prizorišču, ima raznovrstnost tudi svoj nasprotni učinek: manjše število obiskovalcev.
Tudi sinoči, ko je kozmopolitanski dogodek sredi Ljubljane privabil mojstre za mešalno mizo, med katerimi so bili David Morales, Hed Kandi, Bingo Players, Shawnee Taylor, Starkillers in Sarah Louise, je marsikateri obiskovalec užival v prostoru, ki je bil na razpolago za njegove plesne gibe. A prizorišče je ostalo vse prej kot nabito polno.

Sicer pa se je dvorana preobrazila v okolje večjega kluba in obiskovalec sploh ni dobil občutka, da je v dvorani. Piko na i pa je postavil tudi podaljšani oder v obliki črke Y, na katerem so ves večer neutrudno poplesavale plesalke in tako povezovale celotni program na čelu z mično robotko v zlati kovinski obleki.

Neonske barve, posebni svetlobni učinki, baloni, topovi s srebrnimi lističi in izbrana elektronska glasba pa je bilo tisto, kar je zadovoljevalo okuse zbranih in posebnih prestižnih gostov (omenimo, da so bili vsi trije VIP-prostori nabito polni).

A v ospredju je bila glasba. Pridih Ibize sredi betonske Ljubljane pa je prinesla "blagovna znamka" Hed Kendi. Nekaj tehničnih težav sta na začetku imela člana dueta Bingo Players, toda v nadaljevanju se je vse vrtelo le okoli njune glasbe. Na svoj račun so prišli tudi ljubitelji Shawnee Taylor - pevke, ki je skupaj z Ericom Morillom "zakrivila" med drugim uspešnico Liver Your Life. Na slovenska tla se je vrnil stari znanec David Morales. Američana, dobitnika grammyja, je občinstvo sprejelo bučno.
Dobrodelni Ylon
Sam festival je sicer imel dobrodelno noto. Organizatorji so se namreč odločili - zaradi ukinitve ministrstva za kulturo - razvijati kulturo še naprej, in sicer s širjenjem zavesti v javnosti z ustvarjanjem novih smernic in vrednot. Na Ylonu so organizatorji tako zbirali sredstva za Pionirski dom, kjer se bodo otroci učili igranja na kitaro, bobne, klavir, računalniške glasbe ali solopetja. Z nakupom vstopnice na elektronski dogodek je tako vsak obiskovalec prispeval en evro skladu Y za pomoč mladim, nadarjenim otrokom iz socialno ogroženih družin.