Conchita Wurst še vedno uspešno trži evrovizijsko slavo. Foto: EPA
Conchita Wurst še vedno uspešno trži evrovizijsko slavo. Foto: EPA
Charlize Theron
Charlize je bila prvič gostja Sanrema. Foto: EPA

v sredo Conchita Wurst in Charlize Theron, ki je navdušeno dejala: "Ljubim Italijo, njene ljudi, hrano in energijo!"

Italijani, ki veljajo za narod, ki veliko da na videz in modo, so bili vsi po vrsti navdušeni nad podobo južnoafriške igralke Charlize Theron, ki jo je na odru dvorane pozdravil voditelj Carlo Conti in ji poklonil šopek rož, nato pa je z njim še na kratko poklepetala. Dejala je, da se je iz domovine v želji po manekenski karieri sprva preselila v Milano, kjer je hodila s castinga na casting. V Italiji je preživela eno leto, nato pa je poskusila srečo še čez lužo, v Los Angelesu. Tam je s svojim videzom navdušila manekenskega agenta, ko se je prepirala z bančnikom, ki ni želel unovčiti njenega čeka. Danes je seveda uveljavljena igralka, za vlogo v filmu Pošast (Monster) je prejela tudi oskarja.

Poroka? Verjetno ne, a ...
V Sanremu se je 39-letnica pojavila v dolgi črni obleki z globokim izrezom, valovite svetle lase pa je imela spuščene. Ni se izognila niti vprašanjem o zasebnem življenju - znano je, da je že nekaj časa v zvezi s hollywoodskim igralcem Seanom Pennom. A poroko je izključila: "Všeč mi je ideja o dolgotrajni zvezi, a bela obleka ... Nikoli me ni mikala, niti ko sem bila še deklica. A kdo ve, morda se bom kdaj premislila ..."

Med posebnimi gosti večera je bila tudi evrovizijska diva, Avstrijka Conchita Wurst, ki se je predstavila z novo, krajšo pričesko, modro obleko z izjemno globokim izrezom in novo tetovažo na hrbtu. Torkov večer pa je bil v znamenju dueta Al Bano-Romina Power.

65. Sanremo, ki ga imenujejo tudi praznik italijanske kancone, se je začel v torek in bo trajal do sobote. Na festivalu se bo v tekmovalnem programu pomerilo 20 priznanih izvajalcev, v kategoriji novincev pa se bo predstavilo osem mladih upov. Jubilejno izdajo Sanrema vodi Carlo Conti, spremljajo pa ga Rocio Munoz Morales, Arisa in Emma. Na zmago upajo številni stari znanci sanremskega festivala, kot so Alex Britti, Irene Grandi, Gianluca Grignani, Marco Masini, Nek in Raf. V kategoriji novincev pa so se oziroma se še bodo predstavili Amara, Serena Brancale, Giovanni Caccamo, Chanty, Kaligola, Kutso, Enrico Nigiotti in Rakele.

Pino Donaggio bo z nastopom praznoval 50 let, odkar je na festivalu predstavil skladbo Io che non vivo (senza te).

Posebne goste Sanrema si oglejte v spodnji galeriji.