Pomoč, prosim ... Foto: Reuters
Pomoč, prosim ... Foto: Reuters

Nagrada za najboljšo izvajalko, nagrada lestvice Billboard, nagrada najboljša ženska izvajalka, top 100 izvajalka, top Billboard 200 izvajalka, najboljša izvajalka digitalnih pesmi, najboljši streaming videospot in nagrada za top album lestvice Billboard 200 - to je osem nagrad, ki jih je na podelitvi v Las Vegasu prejela 25-letna pevka. Nominirana je bila v 14 kategorijah.

Swiftova je zasenčila konkurenco, za njo so Iggy Azalea, Pharrell Williams in Sam Smith, vsak izmed njih pa je prejel po tri nagrade.

Sam Smith, ki je imel 13 nominacij, je med drugim prejel nagrado za najboljšega glasbenika in za obetavnega umetnika. Za drugo je bila nominirana tudi Azalea, ki je imela skupaj 12 nominacij. Je pa Avstralka pobrala nagrado za najboljšo izvajalko rapa za najboljšo rapersko pesem in za najboljšo streaming umetnico.

Za najboljšo skupino in najboljšo skupino na turneji so nagradili One Direction, Meghan Trainor je prejela priznanji za najboljšo izvajalko lestvice Hot 100 in najboljšo digitalno pesem.

Med nagrajenci so bili še Hozier - najboljši rockerski izvajalec in avtor najboljše rockpesmi Take Me To Church ter Pharrell Williams - kot najboljši R&B izvajalec, za album in pesem. Coldplay so bili nagrajeni za rockalbum, nagrado v kategoriji najboljša izvajalka countryja je pobrala Florida Georgia Line ...