Glasba
Slabi dve uri plesno-pevskega šova spremljajo v glavnem skladbe, ki so zapete v španskem jeziku ob modernih popplesnih ritmih. Foto: Sandi Fišer
V glavni vlogi je Karol Sevilla, ki se je za potrebe telenovele naučila celo kotalkati. Foto: Sandi Fišer
Prihod glavne junakinje na oder. Foto: Sandi Fišer
In prvi pozdravi. Foto: Sandi Fišer
Repertoar:
 - Alas
- Siempre juntos
- Prófugos (v izvirniku jo izvajajo Soda Stereo)
- La vida es un sueño
- Invisibles
- Sobre ruedas
- Siento
- Mírame a mí
- Eres
- Chicas así
- Valiente
- Linda
- Música en ti
- I'd be Crazy
- Solo para ti
- Qué más da
- Alla voy
- Yo quisiera
- Un destino
- Valiente
- Vuelo
--------------------
- Alas
- Siempre juntos
Organizatorji si od evropske turneje obetajo večmilijonski izkupiček od prodaje vstopnic in spominkov. Foto: Sandi Fišer
Koncert Soy Luna Live bo po razprodanem prvem večeru dobil še nadaljevanje v manj kot 24 urah. Foto: Sandi Fišer
S svojim šarmom in karizmo je osvojila na tisoče oboževalcev po vsem svetu. Foto: Sandi Fišer
V glavnih vlogah nastopajo Karol Sevilla, Ruggero Pasquarelli, Valentina Zenere in Michael Ronda. Foto: Sandi Fišer
Luna je skrbna, odgovorna in prijazna deklica, ki se v prostem času ukvarja s športom. Ima svoje sanje in k njim stremi. Foto: Sandi Fišer
Pogled na razprodane Stožice. Foto: Sandi Fišer

Dodaj v

Foto: Telenovela Jaz sem Luna obnorela mladino. Stožice obarvane v rožnato.

MMC na koncertu Soy Luna
4. april 2018 ob 08:02
Ljubljana - MMC RTV SLO

Rožnate zastave so bile visoko v zraku, o zeleni barvi ni bilo niti sledu. Kako močno se je telenovela Jaz sem Luna prikupila slovenski mladini, je potrdil prvi razprodani koncert v areni Stožice. Drugi sledi drevi.

O tako močni noriji, ki je zadela mladino pred slabimi desetimi leti, ko je k nam prišla igralska zasedba telenovele Rebelde, tokrat ni bilo sledu. Deloma tudi zato, ker je bila povprečna starost obiskovalcev osem let - in ti še niso pripravljeni stati pred hoteli svojih idolov, kot so to pred njimi počeli najstniki neke druge generacije telenovel.

Mladi obiskovalci so si bili po koncu koncerta enotni v odgovorih, kako jim je bil všeč koncert: "Zelo." In kaj jih je tako prepričalo? Kot sta povedali devetletni Iza in Nija: "Kotalke. Pa glasba." Ob vprašanju, ali znata vse skladbe na pamet, pa je sledil sočasni odgovor: "Ja." Nad koncertom je bila zadovoljna tudi njuna mama Urška. "Super. Za otroke krasen koncert." In še dodala, da v njenih letih ni bilo takšnih koncertov: "Ko sem bila sama toliko stara, mislim, da ni bilo takšnih stvari. Je pa 'fajn', da so zdaj. Če so pa bile, so bile pa za starejše otroke - ne tako majhne."

Navdušenja ni skrivala niti devetletna Tija: "'Ful' dobro je bilo. Meni je bilo 'ful' všeč. Vse je bilo tako dobro." Dodala je še, da še ni zamudila dela telenovele. Razlog za zvesto spremljanje telenovele je preprost: "Zato, ker kotalkajo in kotalke so mi 'ful' všeč." Ob tem pa je še dodala, da sama kotalk še nima: "Si jih pa 'ful' želim."

In kaj je tako posebnega na glavni junakinji? Če vprašate devetletno Viktorijo, vam bo odgovorila: "Zato, ker je prijazna in dobrega srca in verjame v sanje." Mladenka je zelo uživala v koncertu, še najbolj pa ji je bil všeč konec: "Ko so vsi kotalkali. In ko so tisti konfeti poleteli." Po koncertu je bila zadovoljna tudi njena mama Polona, ki je podobno kot mama Urška dodala, da v njenih letih ni bilo nič podobnega koncertu Soy Luna Live. "Mogoče malo drago, ampak vredno svojega denarja. Otrok je zadovoljen. Tudi meni je bilo všeč, čeprav na začetku nisem vedela, kako bo. Ampak sem tudi sama zelo zadovoljna."

Osemletna Sara je koncert ocenila za "'ful' dober": "Vse mi je bilo všeč." Pri Luni pa ji je najbolj všeč, "da je prijazna". Hkrati pa je osemletnica priznala, koliko delov telenovele je do zdaj zamudila: "Ja, malo pa sem jih." Njena mama Nina je podobno kot ona zadovoljna zapuščala koncert: "Cena koncerta je bila sprejemljiva. Odvisno, kakšno vstopnico si izbral. Otrokom želiš vedno ustreči, ampak v popolni meri ne, ker za 'meet and greet' je bila cena malce previsoka (smeh). Drugače pa me je hčerka najela, da sem ves čas snemala in fotografirala koncert, sama pa je uživala," je povedala v smehu Nina.

Med obiskovalci smo srečali tudi mistra Slovenije leta 2016 Tilna Graha. "Zelo sem užival. Prišel sem s sestro - to je bila njena želja in mi ni žal," je povedal Grah in dodal: "Vse ima svojo ceno. Bilo je vredno tega, kar sem plačal. In mi ni žal." Njegova osemletna sestra Tajda je prav tako povedala, da ji je bil koncert všeč. Še najbolj pa: "To, da so govorili." In priznala, da ima doma kotalke, verižico, škatlo in nakit z motivi serije. Grah je ob tem še priznal, da je v letih, ko je bil star toliko kot sestra, oboževal Michaela Jacksona: "Ampak je takrat že umrl. In takrat bi dal vse, da bi lahko obiskal kakšen njegov koncert."

Ne samo osemletnice in devetletnice, na koncertu smo zasledili tudi starejše oboževalke. "Meni je Soy Luna zelo všeč. Je nekaj novega, ker kotalka, pleše in poje," je povedala skoraj štirinajstletna Zoja. "Nad njo sem navdušena in mi je Luna neke vrste idol. Zelo sem si želela obiskati koncert," je dodala njena trinajstletna prijateljica Anja. Serijo spremljajo od samega začetka in kaj najbolj občudujejo na Luni: "Da ima tak talent in da kotalka." Ko beseda nanese na njune sošolce, je zgodba malce drugačna: "Oni niso toliko navdušeni, kot me. Pravijo, da gledamo serijo za otroke, ampak nas to nič ne moti," je še dodala Anja.

In kako veliko je lahko navdušenje pri mladih, smo preverjali z vprašanjem, koliko spominkov iz telenovele imajo doma. Z najdaljšim odgovorom našega povpraševanja je postregla enajstletna Vanesa, ki je naštela: "Knjigo, torbico, zastavico, obesek, plakat, fotografije, čelado in ščitnike. Kotalke."

Kdo je ta Luna?
"Avtentična, odločna, spontana." To je opis televizijske junakinje Lune iz telenovele Jaz sem Luna (Soy Luna), za katero so ponoreli vaši otroci. Če ne vaši, pa zagotovo poznate zgodbo kakšnega znanca, ki je za svojega otroka prejšnji božič mrzlično iskal kotalke za 99,99 evra.

Gre za trženjsko premišljen projekt imperija Disney, natančneje njegove latinskoameriške veje, kjer so videli v telenovelah za mlade tržno nišo. Nič presenetljivega: že preučevalci medijskega občinstva v 80. letih prejšnjega stoletja – če izpostavimo zgolj Johna Tullocha in Alberta Morana – so si bili enotni: moški imajo raje "faktične" programe, ženske in otroci pa "soap", in dodali so, da se igrani program ukvarja predvsem z zasebno sfero, emocionalnim in domačim. Ter da percepcijo gledalca "soap opere" oziroma telenovele določa domišljija.

Zgodba deklice, ki je obnorela Latinsko Ameriko in Evropo, je preprosta: Glavna junakinja 12-letna deklica Luna (ki jo upodablja Karol Sevilla) se iz Mehike preseli v Argentino in tam spozna nove prijatelje. Vmes se seveda zaljubi. Predvsem pa sledi svojim velikim sanjam - da postane še boljša kotalkarica (mimogrede: kotalke so "in", rolerji so "out").

Osnovna strategija temelji na štirih trditvah: "svobodna sem", "to sem jaz", "jaz sem Luna", "To je, kar sem". Disneyjeva kreativna ekipa v Latinski Ameriki in v Evropi je združila svoje moči v kampanji: "Poiščimo pravi ton, strukturo in osebnost." In na koncu leta 2016 ob premieri dobesedno bombardirala družbena omrežja, kot so Facebook, Twitter in Instagram. Že v njih se je pojavil element, ki je naredil Luno drugačno od drugih - kotalke. Te so skupaj z grafiti, slušalkami in drugimi elementi urbane umetnosti pripomogli pri lažjem identificiranju mladih z Lunino zgodbo.

Ustvarjalci serije so s preprosto zgodbo ciljali na predšolske in osnovnošolske otroke - stare od štiri do dvanajst let. In mislili so na vse, saj je telenovela zunaj špansko govorečega sveta sinhronizirana. Tudi v Sloveniji. "Lunamanija" se je po poteh predhodnikov (kot je serija Rebelde) preselila z malih zaslonov v velike koncertne dvorane, saj je dobila svoj koncertni 'spin-off', ki je – kot smo lahko videli sinoči v Stožicah – pevsko-plesni šov, kjer so glavni junaki občasno na kotalkah.

Preden je šov, v katerem nastopa 14 mladih igralcev, prišel v Slovenijo, si ga je zgolj na prvi turneji po Latinski Ameriki lani ogledalo okoli 400 tisoč obiskovalcev. Številka je visoka, saj največji oboževalci serije na koncerte pridejo ob spremstvu odrasle osebe. To pa ne podvoji zgolj števila obiska, ampak tudi izkupiček od prodaje vstopnic.

Zasoljene cene za koncert
Cene za koncert v Stožicah so se gibale od 58 evrov za parter, do 80 evrov za "vip-predel", medtem ko je bilo treba za tribune odšteti 65 evrov za zeleni predel in 50 za rdeči. Če pa je bila želja res močna, so organizatorji poskrbeli za posebni "meet and greet" paket, ki je stal 500 evrov. Ko smo po koncertu starše še naprej spraševali o cenah, smo nekajkrat naleteli tudi na odgovor: "Čisto pretirane. Na otrocih služijo."

In kakšen je bil pravzaprav izkupiček za obiskovalce? Uro in 45 minut dolgi koncert s 23 skladbami (vse odigrane v živo), razgibano scenografijo z dvignjenim balkonom nad odrom in šestimi LED-zasloni, plesno-kotalkarsko predstavo v enem in vmesnimi (naučenimi) dialogi med nastopajočimi - večinoma v španskem jeziku in polomljeni angleščini. Ter seveda na koncu še konfeti (ki so navdušili zbrane).

A pričakovanja pred nastopom so bila visoka in tudi po njem na prav nobenem otroškem obrazu ni bilo mogoče zaznati razočaranja. Največji navdušenci so svoje sedeže (ti so bili tudi v parterju) zasedli že dobro uro pred koncertom in nekaj minut po 19. uri že nestrpno vreščali še pred prihodom junakov večera na oder. Kriki so se samo stopnjevali ob njihovem prihodu, ognjemetu po koncu prve skladbe večera Alas in prvem nagovoru nastopajočih po skladbah Siempre juntos in Prófugos (v izvirniku jo izvaja skupina Soda Stereo). "Pozdravljena, Ljubljana! Kako ste? Veliko ljudi je tu. Vau," so junaki pozdravili slovensko občinstvo v angleščini in največ odziva dobili na: "Vau."

Zmagovalni stavek: "Ljubljana, hvala!"
Niso se ustavili pri tem, saj so se trudili dvigniti začetno navdušenje z besedami: "Ste pripravljeni za najboljši šov na svetu? In da pojete z nami? Ste pripravljeni na ples?" S svojimi nagovori so največje aplavze sprožali ob omembi Slovenije, Ljubljane in zahvaljevanju v slovenščini z besedo "hvala". Za zmagovalno kombinacijo pa se je izkazalo, ko je Sevilla pred skladbo Sobre ruedas dejala: "Ljubljana, hvala!"

Omenimo lahko, da je bilo v primerjavi s koncertom Marcus & Martinus v Hali Tivoli, kjer je bila povprečna starost obiskovalcev (če odštejemo odrasle spremljevalce) 16 let, precej manj vreščanja med samimi skladbami. Sem in tja - drugače pa je občinstvo sledilo (ali pa vsaj poskušalo slediti) dinamično razgibanemu dramaturškemu loku, znotraj katerega so se izmenjevale izvedbe skladb in dialogi med igralci - kakor, da bi pred sabo gledali telenovelo v živo. Ob zvočni spremljavi.

Občinstvo je od vseh skladb večera najlepše sprejelo Valiente (ponovljeno dvakrat). Ter uvodni Alas in Siempre juntos, s katerimi so tudi zaključili predstavo. Veliko občudovanja sta poželi tudi baladi Solo para ti in Silento, ki ga je Ruggero Pasquarelli (oziroma bolje znan kot Matteo iz serije) napovedal z besedami: "Pred davnimi časi sem napisal to skladbo. Upam, da boste to nekoč razumeli: napisal sem jo za vas."

Besede, ki jih bodo res mnogi mladi obiskovalci znali ceniti šele čez nekaj let. Toda ostal bo spomin: spomin na (v večini primerov) prvi koncert. Naj bo to zaradi posnetkov, ki so jih za njih posneli osebni snemalci za en večer (torej starši) ali plakat za pet evrov, ki bo še nekaj mesecev visel na najbolj vidnem mestu sobe. Ali pa kape, trakovi za lase, mikrofoni, obeski za ključe, zastave, nalepke ... Možnosti za materialne spominke so že skoraj tako številčne, kot so epizode. In to samo na uradnih stojnicah. Že takoj ob prihodu iz arene so namreč stali še posamezniki, ki so za starši in njihovimi otroki kričali: "Pet evrov!"

Več utrinkov s koncerta si lahko pogledate spodaj.

Klavdija Kopina, foto: Sandi Fišer
Prijavi napako
Komentarji
Binder Dandet
# 04.04.2018 ob 08:08
A se kaj poveča možnost, da se izogneš obisku takšnih koncertov, če imaš fante?:)
Debely
# 04.04.2018 ob 08:07
Tole je bil drag cirkus za starše.
hizli tren
# 04.04.2018 ob 08:21
vstopnica je bila 58 €
bolno
carsko
# 04.04.2018 ob 08:26
Vse lepo in prav.

Me pa skrbi videno na npr. sliki št. 23. Froci stari okoli 8-10 let in znajo gledati še samo preko svojih telefonov. Samo, da bodo lahko danes največje zvezde v razredu, ker bodo slabo voljo svoje sošolce, katerih staršov si tega mogooče ne morejo privoščiti. Plus sledenju temu črednemu nagonu že pri najmlajših letih ...
rokovnjac
# 04.04.2018 ob 08:15
Krasna imena teh malih oboževalk. Kar vidim kako imajo šele starse zblojene - otrok pa itak ni za obsojati, niso nič krivi.
exwannabe
# 04.04.2018 ob 08:08
Uf, kaj je s to maldino danes...kje so časi, ko si je (smo si) mladina kupila kaseto Guns-ov, Queenov, itd.... danes pa pada samo še na ta "pofl"....groza...
aaa
# 04.04.2018 ob 08:43

exwannabe

Uf, kaj je s to maldino danes...kje so časi, ko si je (smo si) mladina kupila kaseto Guns-ov, Queenov, itd.... danes pa pada samo še na ta "pofl"....groza...


Kaj je z mladino danes? Isto kot takrat ko sva si midva kupovala plate od gunsov in queenov. Drugi so si pač takrat kupovali plate od Bananarame in Samante Fox. In sva se midva spraševala, kaj je z njimi. Oni pa kaj je z nama;)
acoschwanz
# 04.04.2018 ob 08:30
Vsi, ki se zgražate nad kvaliteto glasbe: starejši generaciji nikoli ni bila všel glasba mlajše generacije. Tako pač je, vsaj po mojih izkušnjah.
Dori
# 04.04.2018 ob 09:09
gicek007: klop je seveda smrtno nevarna žival. Le skrajno neodgovorni starši peljejo svojega otroka na sprehod v tako nevarno okolje, kot je gozd, poln smrtonosnih klopov in podobnih zveri, ki že tisočletja pobijajo slovenske otroke..
dory
# 04.04.2018 ob 08:56
Ko smo po koncertu še naprej spraševali starše o cenah, smo nekajkrat naleteli tudi na odgovor: "Ful pretirane. Na otrocih služijo."

Haha, kar tolažite se :D služijo na pohlevnih starših :))
monasiti
# 04.04.2018 ob 08:36
Luna ima take trepalnice, da bi lahko kar prezračevalni sistem v Stožicah ugasnili, in bi samo ona z vekami migala....... počasi, ker če ne bi nastal tornado.... :)
In danes večina staršev išče umetne trepalnice okrog :)
Glede okusov in kvalitete ne bom razpravljav, ker ima vsak svoje in je tudi prav da je tako.

Pa lep dan
pobic_17
# 04.04.2018 ob 08:22
Zakaj pa ne. Vsi smo bili enkrat mladi. Upam samo, da ta mladina ne zraste v taksne nergace, kot je vecina ljudi v teh komentarjih.
pikulin
# 04.04.2018 ob 08:39
Bolj normalno je, da najstniki in otroci poslušajo in norijo za tem, saj to pride in gre, treba je potrpeti teh par let, nenazadnje tudi mi smo bili taki, eni za Gunsi, še prej za Elvisom, drugi Eminemom..., kot pa odrasli, ''zreli'' osebki, ki norijo za Kemalom, Martinom in podobnimi.
GORILA
# 04.04.2018 ob 08:33
Uf, kaj je s to maldino danes...kje so časi, ko si je (smo si) mladina kupila kaseto Guns-ov, Queenov, itd.... danes pa pada samo še na ta "pofl"....groza...

...grozen si ti, ker nisi kupoval Dylana!
alcatraz
# 04.04.2018 ob 08:17
o groza.
Liquid
# 04.04.2018 ob 10:32
Bil. Tamala je stara 9 let. Jebat ga imam jo neskončno rad, zato sem jo peljal.

Muska je pač subjektivna zadeva, pri meni posluša druge stvari in upam, da bo dolgoročno spoznala, da ima fotr fenomenalen okus. :)

Težko je razpravlat o okusih. Nadaljevanka je poden, sam je pač narejena točno za to publiko. Dokler bo v šoli ok in ne bo pametovala, lahko to skropucalo gleda. Trenutno je POP tv zaklenjen. :)
1-2-3
# 04.04.2018 ob 09:25
Meni je vedno smešno, kako starejše generacije vedno na polno kritizirajo današnjo mlado generacijo. Potem greš pa malo po rtv-ju pa vidiš: korupcijske afere, podkupovanja, nazadovanje slo. zdravstva, propadi podjetij zaradi lastnih interesov... - pri čemer so glavni akterji te superiorne in oh in sploh generacije. Raje malo manj komentirajte in manj poslušajte queene ter naredite kaj pametnega, da ne boste tej mladi generaciji pustili države v razsulu.
Dori
# 04.04.2018 ob 08:59
8-letniki in telenovela.. to menda vse pove. Kaj nimate starši nič boljšega ponuditi takim majhnim bitjem? Pa vsakodnevni polurni sprehod v gozd bi bil boljši, kot zabijanje časa pred ekranom, ki 8-letniku vrti telenovelo..............................
............... ajd, al pa vsaj vsakodnevno kotalkanje na igrišču ta čas..
Mazni
# 04.04.2018 ob 08:57
Ta Disney pa zna služiti keš na permisivnih starših, ki se bojijo otroku narediti travmo z besedico NE. Hahahahaha
krena
# 05.04.2018 ob 12:24
Imam 3 punce. Vsem se zdi tole brez veze. Presrečna.
seba goričan
# 04.04.2018 ob 08:46
moja bo pri osmih v fan pitu na Metallici....daleč od tega, pa da tole mladino obsojam
BepaJoseph
# 04.04.2018 ob 08:44
Otroci Luno, odrasli so pa svojega dne šli pa čakat Esmeraldo pred Magistrat, ali pa doktorja iz nadaljevanke... in vsi imajo volilno pravico...
gicek007
# 04.04.2018 ob 09:20
Le skrajno neodgovorni starši peljejo svojega otroka na sprehod v tako nevarno okolje, kot je gozd, poln smrtonosnih klopov in podobnih zveri, ki že tisočletja pobijajo slovenske otroke..

Včasih, ko je bilo otrok 10 nadružino, si kot straš lahko reskiral da ti kakega poje volk ali klop. Danes ko je vsak snežinka si pa tega ne moreš privoščiti več in je bolje it gleda SoyLuno.
alcatraz
# 04.04.2018 ob 08:48
Joj, spet ta občutek superiornosti neke generacije nad drugo. A si se morda vprašal, kaj bi tvoji stari ali pa prastarši dejali na Gunse ali pa Queene? Verjetno bi bili podobnega mnenja kot ga imaš danes ti o danes moderni glasbi.

pustimo cirkus, ta je bil vedno prisoten. kar se pa strogo glasbe tiče, je pa primerjava neumestna! Zelo žaljivo je pa tole primerjat s queen. ZELO!
jo-jo
# 04.04.2018 ob 08:30
Uf, kaj je s to maldino danes...kje so časi, ko si je (smo si) mladina kupila kaseto Guns-ov, Queenov, itd.... danes pa pada samo še na ta "pofl"....groza...

Joj, spet ta občutek superiornosti neke generacije nad drugo. A si se morda vprašal, kaj bi tvoji stari ali pa prastarši dejali na Gunse ali pa Queene? Verjetno bi bili podobnega mnenja kot ga imaš danes ti o danes moderni glasbi.
acoschwanz
# 04.04.2018 ob 08:27
Lepo, da otroci hodijo tudi na koncerte, da niso samo na telefonih cele dneve:)
pero5
# 04.04.2018 ob 16:54
Trume mladoletnic za 20. rojstni dan... hehe, dobro mi je uspelo.
peter27dd
# 04.04.2018 ob 09:18
nej rajš otroc poslušajo rock musko
DamnDyD
# 04.04.2018 ob 08:40
POFL! Tako starši, ki dovolijo mladini gledati to neumnost kot mladina, ki se poneumlja na teh briljantnih scenarijih.Včasih smo mislili, da je bila Esmeralda poden, ampak danes vidimo, da vsaka generacija prinese svoje novo dno!
Quatebriga
# 04.04.2018 ob 14:56
Vesel sem, da imam dva mulčka. Peljem ju na fuzbal tekmo za 2 evra in sta srečna.
K_ris
# 04.04.2018 ob 09:04
@exwannabe

Uf, kaj je s to maldino danes...kje so časi, ko si je (smo si) mladina kupila kaseto Guns-ov, Queenov, itd.... danes pa pada samo še na ta "pofl"....groza...


Res me zanima, katera generacija si je pri starosti 8 do 10 let (kar je bila glavna populacija včerajšnjega koncerta) kupovala kasete Gunsov in Queenov?
pero5
# 04.04.2018 ob 16:48
@gicek007
Jaz tudi ne razumem da v dobi avtomobilov še nekdo uporablja konje z ajahanje. Konji so kot kotalke popolnoma obsoletna zadeva.

Zgrešil si bistvo. Nimam nič proti uporabi konjev, bil pa prav tako izjemno začuden, če bi prišel Disney z idejo, da so Konji IN, avtomobili pa OUT, nakar bi trume mladoletnic hotele za 20. rojstni dan konja namesto Cliota, da bodo z njim lahko jahale na faks.
oziris.va
# 04.04.2018 ob 14:04
Fleaa
# 04.04.2018 ob 09:40

še malo, po moje niti ne celo generacijo, pa bomo tko zblojeni kot so kajbojci na drugi strani velike luže.... žalostno in strah vzbujajoče kje bodo naši otroci živel....


Priporočam ogled filma Idiokracija oz. Idiokratizem (ne vem, kateri naslov se je uporabil pri prevodu), je tam vse lepo razloženo. Zelo vizionarsko.
gicek007
# 04.04.2018 ob 09:27
korupcijske afere, podkupovanja, nazadovanje slo. zdravstva, propadi podjetij zaradi lastnih interesov... - pri čemer so glavni akterji te superiorne in oh in sploh generacije.

Glede na to da so pri 8 letih poslušali ganse in quine me ne čudi.
Mirko Tipka
# 04.04.2018 ob 09:09
lušne mamice, ni kaj :-)
pero5
# 04.04.2018 ob 09:09
"Moja generacija" pa je množično navalila na Kelly Family. Da ne rečem, kakšno je bilo duševno stanje mladih in starih v Sloveniji med predvajanjem Esmeralde (in njenim obiskom).

Vsakemu svoje, zaenkrat sem vesel, da moje male še niso izvohale tele Lune.

Ni mi pa jasno, kako jim je uspelo neuporabne kotalke predstaviti kot IN ter na drugi strani 100x bolj dovršene rolerje kot OUT. Groza.
lizing
# 04.04.2018 ob 08:40
Koliko vidim so mamite pa atite bol not padl ha ha ha ha ha
Park
# 05.04.2018 ob 20:48
Poneumljanje mladine!
Indoktrinacija na drugačen način!
Binder Dandet
# 04.04.2018 ob 10:12
@K_Ris:
Jaz sem pri 10ih leta 1992 kupil 4 takratne albume Gunsov. Oziroma kopije pri nekem piratu.:)
Joko36
# 04.04.2018 ob 09:14
Gicek007

LOL Upam, da ne misliš resno, kar si napisal. Če pa ja, potem pa boh ti pomahej :)
Radoveden
# 04.04.2018 ob 08:54
alcatraz, ne gre za glasbo, gre za šov. in za osnovnošolce je bilo to več kot dovolj in to je tudi namen. za nas tastare so pa druge stvari. ne da je žaljivo primerjat, ne da se primerjat.
acoschwanz
# 04.04.2018 ob 08:28
pobic_17: točno tako.
oziris.va
# 04.04.2018 ob 14:02
hizli tren
# 04.04.2018 ob 08:21

vstopnica je bila 58 €
bolno


Izgleda, da je bila kar poceni, če je bila dvorana tako polna ...
gicek007
# 04.04.2018 ob 09:19
Ni mi pa jasno, kako jim je uspelo neuporabne kotalke predstaviti kot IN ter na drugi strani 100x bolj dovršene rolerje kot OUT. Groza.

Jaz tudi ne razumem da v dobi avtomobilov še nekdo uporablja konje z ajahanje. Konji so kot kotalke popolnoma obsoletna zadeva.
Gautama
# 04.04.2018 ob 09:04
Uf, kaj je s to maldino danes...kje so časi, ko si je (smo si) mladina kupila kaseto Guns-ov, Queenov, itd.... danes pa pada samo še na ta "pofl"....groza...

Guns-e in Queen-e smo poslušali v poznejših letih, kot tale publika.

Toliko stari pa smo poslušali Kelly family, če se prav spomnim, a je to bolje? :D
dtb
# 04.04.2018 ob 08:30
Binder Dandet: Ja! Fantje sovražijo Luno. Za bruhat. :D
Janx
# 05.04.2018 ob 16:11
Tole je na nivoju šestletnikov. V osmem je že čas za kaj bolj resnega.
dory
# 04.04.2018 ob 12:43
@Liquid: Bil. Tamala je stara 9 let. Jebat ga imam jo neskončno rad, zato sem jo peljal

A je tole ironija? Najlažje je popuščat nepotrebnim željam pod pretvezo "ljubezni". Najlažje na svetu je popuščati plehkim željam. Ko meni tamala pride v smislu: mami, druge mame so tako prijazne, vse kupijo otrokom, zakaj ti ne? Ji pogledam globoko v oči in ji rečem: Ker te imam rada! In veš kaj? Razume! Ker želim, da odraste v spoštovanja vredno osebo, ne materialistično praznino, ki bo hotela vedno več in več, dokler ne bo zapadla v depresijo, ker niti luksuzni avto ne bo dovolj, da bi dobila šus materializma v žilo.
miškolinka
# 04.04.2018 ob 11:37
gicek007 imaš moje ++++ :D Samo mislim, da večina ni poštekala tvojega ciničnega humorja.
Zlobni genij
# 04.04.2018 ob 11:14
To je to, ko si še mlad in ne veš kaj bi rad počel v življenju. :)
Nove note
link
Imset: Med slovenskimi glasbeniki ne čutimo rivalstva
19
14. november 2018 ob 09:38 Zasedba Imset, ki je pred kratkim izdala glasbeni prvenec z naslovom Persona, pravi, da z njimi na slovensko glasbeno sceno, ki je že potrebna prevetritve, prihaja nova, bolj mladostna energija.
Več novic ...
Kazalo