Sammy Hagar pri 67 je  predvsem družinski človek. Foto: Reuters
Sammy Hagar pri 67 je predvsem družinski človek. Foto: Reuters

Dogodek, ki so ga predtem prirejali v Londonu, je kot po navadi pritegnil številna (nekoč) velika imena rockglasbe, manjkali niso niti Ozzy Osbourne z ženo Sharon in hčerjo Kelly (ki ju je svet pred leti spoznal v resničnostnem šovu Osbournovi), pa Dave Mustaine (Megadeth), Aerosmithovec Joe Perry, nekdanji člani "Gunsov" - no, Axla in Slasha ni bilo opaziti - z ženami ...

Na trenutke se je zdelo, kot da gledamo napoved nove sezone resničnostnega šova Married to Rock, v katerem odcveteli rokerji razgaljajo svoje dokaj vsakdanje družinsko življenje.

Enkrat roker, vedno roker? Tako se vsaj zdi, saj večina glasbenikov, zdaj že v zrelih letih, še vedno prisega na usnje, zakovice in dolge lase. Ter po kalifornijski navadi na bleščeče bele zobe in svetlolaso spremljevalko. Nekateri pa so v preteklih letih šli tudi pod nož plastičnih kirurgov, vsaj pri gospe Osbourne o tem ni dvoma, so pripomnili opravljivi jeziki.

V prejšnjih letih so podelitev Classic Rock Roll of Honour gostili Alice Cooper, Gene Simmons in Duff McKagan (nekdanji član GNR je tudi znanec iz prej omenjenega šova Married to Rock). Oglejte si nekaj utrinkov z letošnje rdeče preproge.