Zasedbo Game Over sestavljajo Mark, Dennis in Steffanio. Prvi je glavni, ko gre za koreografijo, drugi je osrednji vokalist, tretji pa avtor glasbe in besedil njihovih pesmi. Foto: Vesmin Kajtazovič
Zasedbo Game Over sestavljajo Mark, Dennis in Steffanio. Prvi je glavni, ko gre za koreografijo, drugi je osrednji vokalist, tretji pa avtor glasbe in besedil njihovih pesmi. Foto: Vesmin Kajtazovič
Fantje so v svoji karieri izdali dva albuma pri založbi Menart: Igra za dva (2002) in Višja sila (2003). Se kmalu obeta tretji? Foto: Vesmin Kajtazovič
Njihova največja uspešnica je bil singel Ubila si del mene, ki so ga prodali v več kot 20.000 izvodih in zanj dobili zlato ploščo. Foto: Vesmin Kajtazovič

Nekoč največja najstniška senzacija v Sloveniji, fantovska skupina Game Over, se vrača na odre. Veliki "come back" napovedujejo za danes ob 21.00 v hotelu in kazinoju Kongo v Grosuplju.

Dennis, Mark in Steffanio, ki so se po nekajletni odsotnosti spet združili pod okriljem Game Over, bodo predstavili svoje največje uspešnice, kot so Ubila si del mene, Ljubezen igra je za dva, Naj vedo in druge, pa tudi novi potencialni hit Zdaj grem naprej. Na odru se jim bo pridružila plesna skupina Jay dance.

Ob tej priložnosti smo za MMC na kratko poklepetali s članom skupine in osrednjim vokalistom Dennisom.


Zakaj ste se odločili za vrnitev na sceno? Ste sledili zgledu fantovskih skupin, kot sta Backstreet Boys in NKOTB, ki sta se po nekaj letih vrnili?
Po mojem rojstnem dnevu smo začutili energijo za skupno ustvarjanje. Naša vrnitev ni povezana oziroma motivirana s tujimi skupinami in z njihovo vrnitvijo, ampak je bila to čisto naša ideja in odločitev, do katere smo prišli popolnoma spontano.

Kaj ste počeli v letih, ko ste bili odsotni iz glasbenega in medijskega prostora?
Dennis je učil otroke plesati hip hop in študiral pravo, Steffanio je postal avtor uspešnic za mnoge slovenske glasbenike (je tudi del tria Explosions, op. a.), Mark si je našel službo v banki, poleg tega pa povezuje prireditve.

Veseli smo, da smo se spet našli in se ponovno združili kot Game Over, saj je bila tudi v letih odsotnosti glasba naša strast.

Se je glasbeno prizorišče v Sloveniji v tem času, ko vas ni bilo na njem, kaj spremenilo?
Zdi se nam, da nastopa manj slovenskih izvajalcev. Upamo, da bo kmalu drugače.

Načrtujete tudi druge nastope po Sloveniji?
Seveda, po nastopu v Kongu nas čaka nastop v klubu Cirkus, in sicer 28. marca. Se pa dogovarjamo še za druge koncerte, tako da s to vrnitvijo zagotovo nismo muha enodnevnica.

Ali za vami stoji ista ekipa kot prej, torej producent Zvone Tomac in menedžerka Natka Geržina?
Ne. Vse stvari trenutno urejamo kar člani skupine. Z leti smo se naučili delati na medijsko-glasbenem področju in mislimo, da trenutno zmoremo sami.

Se obeta nov album?
Razmišljamo tudi o tem, a zdaj je v prvem planu promocija novega singla Zdaj grem naprej.