Adele je najbolje prodajana glasbena izvajalka leta 2015. Foto: Reuters
Adele je najbolje prodajana glasbena izvajalka leta 2015. Foto: Reuters

Mednarodno združenje fonografske industrije (IFPI) je tudi uradno sporočilo, da je najbolje prodajani album leta 2015 album 25. Vodja IFPI-ja Frances Moore je ob razglasitvi rezultatov omenjeni album označila za glasbeni fenomen in svetovno senzacijo leta 2015.

Glasbenica je z najnovejšim albumom že v prvem tednu od izida podrla prodajne rekorde tako v Veliki Britaniji kot v ZDA. Album se je uvrstil v sam vrh lestvice najboljših britanskih albumov v letu 2015, v prvih šestih tednih od izida so ga prodali 2,5 milijona izvodov.

Album 25 je obenem tudi Adelin najuspešnejši album, saj je bil že v prvih desetih dneh prodan v milijonski nakladi. Uvodna pesem Hello je prva pesem, ki je bil v ZDA v tednu dni s spleta prenesena več kot milijonkrat.

Drugouvrščeni Ed Sheeran
Na drugo mesto lestvice najbolje prodajanih glasbenih izvajalcev preteklega leta se je uvrstil britanski glasbenik Ed Sheeran, ki je doživel uspeh s pesmijo Thinking Out Loud.

Ameriška pevka Taylor Swift, ki je obveljala za najbolje prodajano glasbeno izvajalko leta 2014 z albumom 1989, je pristala na tretjem mestu.

Četrto mesto je zasedel kanadski pevec Justin Bieber z albumom Purpose, peto mesto pa britanska fantovska zasedba One Direction, ki si je po uspehu petega albuma in odhodu ustanovnega člana Zayna Malika proti koncu leta 2015 vzela premor.